REKLAMI GEÇ

Etwinning projesiyle çocuklara çevre bilinci aşılanıyor

Etwinning projesiyle çocuklara çevre bilinci aşılanıyor

Azerbeycan ve Türkiye’de başlatılan Etwinning Projesi miniklere küçük yaşlarda çevre bilincini aşılıyor. Denizli’den yalnızca Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu’nun katıldığı projenin öncülüğünü okulun 5 yaş grubu c sınıfının öğretmeni Gülsün Kansu Oçak yapıyor. Miniklerin oluşumunu ve aralarındaki farkı öğreniyor, iklim değişikliği konusunda farkındalık aşılanıyor. Kasım ayında başlayan proje Haziran ayında sona erecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Nisan 2021 Perşembe, 09:52

Etwinning Projesi’ne bir yenisi daha eklendi. Türkiye’den 6 il ve Azerbaycan ile ortak yürütülen “Mevsimlerle Eğleniyorum Projesi”ne Denizli’den Perihan Kıbrıslıoğlu Anaokulu katılıyor. Projenin öncülüğünü 5 yaş gurubu c sınıfı öğretmeni Gülsün Kansu Oçak yapıyor.

DOĞA VE HAYVAN SEVGİSİ AŞILANIYOR
İklim ve çevre bilincinin çok küçük yaşlarda aşılanmasının hedeflendiği projeye katılan minikler, hazırlanan özel etkinliklerle mevsimlerin oluşumu, mevsimler arasındaki farklılık ve mevsimlerin insan yaşamına etkilerini eğlenerek öğreniyor.

Çocuklara küçük yaşlarda doğa ve hayvan sevgisinin aşılandığı projenin asıl amacı ise çevre bilincinin küçük yaşlardan itibaren aşılanması, çocukların bundan sonraki yaşamlarının ana hatlarını oluşturması.

Projeye ve amaçlarına ilişkin bilgi veren Öğretmen Gülsün Kansu Oçak, etkinlikleri çocukların doğaya karşı çok daha duyarlı olmalarını sağlayacak şekilde planlandığını, bunu da bir oyuna dönüştürdüklerini kaydetti.

ÖĞRENCİLER FARKLI ÜLKE VE ŞEHİRDEKİ ARKADAŞLARIYLA KAYNAŞACAK
Oçak, “Kasım ayında uzaktan eğitim sebebiyle sanal ortamda yürütülen proje okulların açılmasıyla sınıf ortamına taşındı. Proje kapmasında öğrencilerin farklı ülke ve şehirlerdeki öğrencilerle bir araya gelerek kültür kaynaşması, farklı kültürdeki değerlere saygı kazanasını aşılarken, mevsim değişikleri ve çevre kirliliğiyle ilgili etkinliklerimizle de öğrencileri eğlendirirken öğretmeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

Kasım ayında başlayan proje Haziran ayında yaz mevsimi etkinlikleriyle final yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı