REKLAMI GEÇ

Genç öykücülere eğitim

Genç öykücülere eğitim

AB Değerleri Öykü Yarışması’na hazırlanan Denizlili genç öykü yazarlarına, Öykü Yazarı Gürsel Korat, öykü yazma konusunda seminer verdi.

/ DENİZLİHABER / 11 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu desteği ile faaliyet gösteren AB Bilgi Büroları Ağı tarafından bu yıl AB Değerleri Öykü Yarışması’nın ikincisini düzenliyor. Avrupa Birliği’ni kuran özgürlük, eşitlik, güvenlik, barış, dayanışma ve birlik değerlerini vurgulamak ve yetişmekte olan kuşaklara ileterek, düşünce dünyalarını zenginleştirmeyi amaçlayan yarışma, “2008 Avrupa Kültürlerarası Diyalog Yılı” kapsamında, AB Bilgi Büroları ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğinde gerçekleştiriliyor.

“AB Değerleri Öykü Yarışması” kapsamında yarışmaya öykü göndererek katılmak isteyen öğrencilerin yarışmaya hazırlanmalarına destek olmak amacı ile Öykü Yazarı Gürsel Korat’ın katılımıyla, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda, öykü yazma semineri verildi.

“ Denizli’ye geldiğimde yolumu kaybettim. Neden? Çünkü Denizli benim bildiğim eski Denizli olmaktan çıkmış” diyerek sözlerine başlayan Gürsel Korat, seminer esnasında hemen orada küçük bir öykünün de ana hatlarını aktarmış oldu. Nihayetinde öykünün adı da “Denizli’de yolunu kaybeden öykü yazarı” oldu. Devrik cümle kullanmamaya vurgu yapan Gürsel Korat, “Etkin öykü yazımına dahil edilmesi gereken esas öge, insan yaşamının tüm doğallığı ile yansıtılmasıdır” dedi. Anton Çehov ve Guy de Maupassant’dan başlayarak öykü yazmanın tarihsel gelişimine dair bilgiler veren Korat, kendi öykü deneyimlerini de aktararak katılımcılara değerli bilgiler verdi.

Son başvuru tarihi 30 Haziran 2008 olarak belirlenen yarışmanın ulusal etabı, Kasım ayında Ankara’da yapılacak. Ulusal Ödül Töreni’nde, illerde dereceye giren eser sahibi öğrenciler ve danışman öğretmenler Ankara’ya davet edilecek, kupa ve sertifika ile ödüllendirilecek. Türkiye birinciliği, ikinciliği ve üçüncülüğüne layık görülen eser sahibi öğrenciler, danışman öğretmenleri ve ilk üç öğrencinin illerindeki MEB temsilcileri, Brüksel ve Paris Gezisi ile ödüllendirilecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı