REKLAMI GEÇ

Gençler, Avrupa’da lobi yapacak

Gençler, Avrupa’da lobi yapacak

Avrupa Denizlili Öğrenciler Birliği (ADOB) üyeleri bir dizi ziyaret gerçekleştirmek amacıyla Denizli’ye geldi. Birlik üyeleri, amaçlarının Avrupa’da lobicilik faaliyetini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 4 Ağustos 2008 Pazartesi, 00:00

DGC Basın Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Avrupa Denizlili Öğrenciler Birliği (ADOB) üyeleri, amaçlarının Avrupa’da lobicilik faaliyetini gerçekleştirmek olduğunu bildirdi. ADOB Başkanı Ufuk Kocakaya, yaklaşık 5 ay önce resmen faaliyetlerine başlayan birliğin hedeflerinin başında Avrupa’da güçlü bir lobi faaliyeti oluşturmak geldiğini ifade etti.

aşkan Kocakaya, “Avrupa’da birçok hemşericilik derneği var. Devlet büyükleri Türk derneklerinin Avrupa’da lobicilik yapmasını istiyor. Ancak biz hala lobiciliğin anlamını idrak edemedik. Avrupa’da klasikleşmiş Türk derneği olmak istemiyoruz” dedi. Avrupa’da yaşayan Türklerin en büyük eksikliğinin eğitimsizlik olduğunu da vurgulayan Başkan Kocakaya, “Avrupa’ya ilk giden nesil kapalı kaldı. İkinci nesil de iki arada bir derede kaldı. Üçüncü nesil ise kimlik kaybı içerisindedir. Dil ve din toplumları oluşturan iki ana unsurdur. Avrupa’da yaşayan vatandaşların iki kimliği var ama Türkiye’de kendini yabancı hissediyor. Yine Avrupa’da yaşayan insanlar var onlar da yaşadıkları yerde kendilerini yabancı gibi görüyor” dedi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Merhum Vali Recep Yazıcıoğlu’nun ‘Toplum olarak yönetime iştirak edilmesi’ sözünü kendilerine düstur edindiklerini ifade eden Kocakaya, “Almanya’da Türkler toplam nüfusun yüzde 6’sını oluşturuyor. Ancak etkin anlamında yüzde 1’i bile bulmuyor. Dernek içinde üniversite ve lise birimleri oluşturduk. Avrupa’da en büyük eksikliğimiz eğitimdir. Türk ailelerin çocuklarından yüzde 1’i üniversite kapılarını aşındırıyor. Avrupa’da yaşayan Denizlililer olarak her noktada sürekli Denizli bürosu oluşturmayı istiyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı