REKLAMI GEÇ

Gönüllü Eğitmenler İş Başında

Gönüllü Eğitmenler İş Başında

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin 2008-2009 Eğitim Yılı’nda ‘Eğitim İçin El Ele’ projesi, bu eğitim yılında da devam ediyor. Proje kapsamında üniversitenin çeşitli fakültelerinde öğrenimlerine devam eden 136 gönüllü eğitmen, dershaneye gitme imkanı olmayan 427 öğrenciye ücretsiz üniversiteye hazırlık dersleri veriyor.

/ DENİZLİHABER / 23 Kasım 2009 Pazartesi, 18:37

Gençlik Meclisi’nin yürüttüğü projeye, Denizli Belediyesi, Denizli Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü de destek verdi. Öğrenciler, Haziran 2010’a kadar sürecek hazırlık kurslarında ilk derslerini işledi. Denizli Lisesi’ndeki kursun başlangıcı öncesinde tören düzenlendi. Törene, Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, gönüllü eğitmenler ve çok sayıda kurs alacak lise öğrencisi katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, geçen yıl projenin başlangıcında gençlerle birlikte olduğunu hatırlatarak, ‘Aradan geçen bu süreçte sizlerin çalışmaları ve sınava hazırlananlardan kazananların olması, hepimizi mutlu etti. Bunun tekrarı olarak yeni bir başlangıç yapıyoruz. Bir taraftan okuma isteği olan gençler, bir taraftan da eğitim vermek için gönlü dolu olan gençler birleşmiş vaziyette olumlu neticelenecek yolun başındalar. Her yıl sınav sonuçları açıklandığında ilk 3 de Denizli var. Bunda birçok kişinin katkısı var. Ama tekrar ilk 3’ün içinde olacaksak sizlerin koyacağı katkının da çok büyük payı olacaktır. Bu tip projeleri küçümsememek lazımdır. Bunu topluma karşı sorumluluk olarak algılamak gerekir. Bu proje çoğu ilde bulunmayan bir projedir. Ama ilimizde bu durum aşılmıştır. İnşallah yıl sununda hepinizin başarısını görürüz’ dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, gönüllü eğitmenlerin zamanlarından fedakarlık ederek ders vermek istemelerinin her türlü övgüyü layık olduğunu belirterek, ‘Geçen yıl olduğu gibi bu senede çok güzel projenin başlangıcındayız. Devletin görevi, kamu kurumlarının görevi, ilgi alanı içinde fırsat eşitliğini yaratmaktır. Dünyanın hiçbir ülkesinde, herkes aynı ölçüde fırsatlardan yararlanma imkanına sahip değildir. Bu ne utanılacak durumdur, ne de tam tersi olduğunda övünülecek bir durumdur. Burada araya devlet girer. Devlet, eşit imkanı yaşamamış evlatlarına en azından elinden geldiğince fırsat eşitliğini sağlamaya çalışmak ve sınav yarışına başladığınız bu günlerde sıkıntılarınızı gidermek üzere devreye girer. Onun için valilik, belediye ve eğitim müdürlüğü devreye girdi. Belediye olarak kitap ve doküman anlamında her türlü ihtiyacınızı gidereceğiz. Sizlerden beklentimiz de geçen yılki başarının üzerinde başarı sağlamanızdır’ dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise sosyal proje kapsamında sürdürdüğü bu projenin eğitim açısından önemine işaret ederek, ‘Eğitimde bir adım önde bir adım önce olmalıyız. Bunu el ele vererek gerçekleştirebiliriz. Burada yapacağınız çalışmaların son derece verimli olacağına inanıyorum. Başarılara imza atacağınıza inancımız tamdır. Eğitime verdiğini bu önemden dolayı size teşekkür ediyorum’ dedi.

Daha sonra sınav tarihine kadar sürecek zorlu maraton, ilk ders ziliyle başladı. Gönüllü eğitmenler, imkanı olmayan öğrencilere ders anlattı.
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, geçen eğitim yılda kursu düzenlemiş, üniversite hazırlık kurslarına katılamayıp gönüllü eğitmenlerden ücretsiz ders alan 131 öğrenci, üniversiteyi kazanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı