REKLAMI GEÇ

Görmezden gelmeyin!

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü, okul saatinde, üzerlerinde okul üniformaları ile kafelerde sigaranın birini söndürüp birini yakan lise öğrencilerinden habersiz. İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, “Bu tür yerleri denetleme yetkimiz yok” dedi.

/ DENİZLİHABER / 15 Eylül 2008 Pazartesi, 00:00

Okullar açılalı henüz bir hafta oldu ancak etkileri, kentte yoğun bir şekilde hissediliyor. Ders saatinde, üzerlerinde okul üniformaları ile kafelerde vakit öldüren gençler, hem yetkililerin hem işletme sahiplerinin gözünden kaçıyor. Sigaranın birini söndürüp diğerini yakan lise öğrencileri, belki de farkında olmadan geleceklerini karartıyor. Ancak olayın trajikomik yanı, konunun asıl muhatabı olan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün konudan haberdar olmaması.

Konuyla ilgili acilen önlem alınacağını söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, bu tür kafe ve restoranları denetleme yetkilerinin olmadığını belirterek bu görüntülerin ‘ne yazık ki’ bir süre daha yaşanmaya devam edeceğini açıkladı. Denetleme yetkisinin Denizli Belediyesi ve Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde olduğunu söyleyen Oğuz, “Bu nedenle elimiz kolumuz bağlı. Zaman zaman konuyla ilgili Belediye, Emniyet ve müdürlüğümüzce bir komisyon oluşturuluyor ve bu tür yerlerin denetimi konuşuluyor. Ben şimdiye kadar bu tip yerlerde sigara içen öğrencilere hiç rastlamadım. Ayrıca şu anda her hangi bir denetleme yetkimiz yok. Yeni nesil çok farklı. Biz, bizim zamanımızda kimseye görünmemek için 9 mahalle öteye kaçardık” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı