REKLAMI GEÇ

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Sağlık sistemini Avrupa’da öğrendiler

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Sağlık sistemini Avrupa’da öğrendiler

Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 24 öğrenci, “Hemşirelerde Simülasyon Eğitimi” Projesi için İsveç ve Macaristan’a gitti. Projeyi başarılı bir şekilde gerçekleştiren geleceğin sağlıkçıları, mesleki gelişim seviyelerini artırdı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Eylül 2018 Perşembe, 11:54

Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından desteklenen “Hemşirelerde Simülasyon Eğitimi” isimli Avrupa Birliği Projesi’ne kabul edilen Gültepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 24 öğrenci, 6’şarlı gruplar halinde İsveç ve Macaristan’a gitti.

Okulun başarılı bir şekilde hazırladığı ve yürüttüğü “Hemşirelerde Simülasyon Eğitimi” konulu AB projesine ilişkin bilgi veren Okul Müdür Yardımcısı Nafi Tukacı, 24 öğrencinin 6’şarlı gruplar halinde İsveç ve Macaristan’a götürüldüğünü ifade etti, öğrencilere bir öğretmenin de eşlik ettiğini kaydetti.

Tukacı, “Projemiz 24 öğrencimizi kapsadı ve bu öğrencilerimiz 6’şarlı gruplar halinde projeyi gerçekleştirdi. 15 gün süren eğitimlerde İsveç ve Macaristan’ın sağlık sistemine ilişkin etkili veriler alma imkanı bulan öğrencilerimiz, sağlık hizmetleri alanında Avrupa’da uygulanan eğitim sistemine ilişkin de bilgi sahibi oldular. Liselerin işleyişini de deneyimleme imkanı bulan öğrencilerimiz, hasta ve yaşlı bakım evlerini de ziyaret ettiler” dedi.

Projenin son derece başarılı ve yararlı geçtiğini anlatan Tukacı, “Katılımcı öğrencilerin mesleki gelişim seviyelerini arttırarak uzmanlaşma sağlamaları ve iş gücü piyasasının aradığı niteliklere sahip birer mesleki eğitim mezunları olarak istihdam olanaklarını arttırmaları, yabancı dil ve sosyal uyum becerilerini geliştirmek öncelikli hedefimizdi” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı