REKLAMI GEÇ

Hafta sonu üniversite sınavları yapılacak

Hafta sonu üniversite sınavları yapılacak

Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı için geri sayım başladı. Binlerce öğrenci geleceklerine yön verebilmek için stresli bir sürece girmeye hazırlanıyor. Cumartesi günü Temel Yeterlilik, Pazar günü de Alan Yeterlilik sınavlar yapılacak. Pazar günü öğleden sonra da yabancı dil testi gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Haziran 2018 Cuma, 11:20

Lise mezunu öğrencilerin üniversite yaşamlarını şekillendireceği sınav için geri sayım başladı. Denizli’de 30 Haziran Cumartesi günü Temel Yeterlilik Testinde (TYT) 26.140 öğrenci, 1 Temmuz 2018 Pazar günü sabah oturumu olan Alan Yeterlilik Testlerinde (AYT) 22.737, öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Testinde de (YDT) 1.883 öğrenci sınava girecek.

Öğrencilerin geleceklerine yön verebilmeleri için önemli bir yol ayrımı olan YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi 30 Haziran Cumartesi günü saat 10.15’de başlayacak ve 135 dakika sürecek. YKS 2. oturum Alan Yeterlilik Testleri ise 1 Temmuz Pazar günü saat 10.15 başlayacak ve 180 dakika sürecek. YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi ise 1 Temmuz Pazar günü saat 15.45 yapılacak, öğrencilere 120 dakika süre tanınacak.

VALİ KARAHAN’DAN MESAJ
Vali Hasan Karahan, sınav öncesi bir mesaj yayınladı, öğrencilere başarı diledi. Vali Karahan, “Geleceğimizi emanet edeceğimiz değerli öğrencilerimizin, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavlarda başarılı olacaklarına yürekten inanıyor, öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin emeklerinin karşılıklarını alabilmeleri temennisiyle yapılacak olan sınavda başarılar diliyorum. Denizli Valiliği olarak sınavın sakin ve gürültüden uzak bir ortamda geçmesi ve herhangi bir sorun yaşanmaması için gerekli tedbirleri almış bulunmaktayız. İlimizde yapılacak olan söz konusu sınavlar öğrencilerimizin geleceği açısından büyük önem arz ettiğinden, tüm vatandaşlarımızdan da 30 Haziran 2018 Cumartesi ve 01 Temmuz 2018 Pazar günü belirtilen sınav saatleri arasında sınavların yapılacağı tüm yerleşim birimlerinde gürültü oluşturabilecek tüm durumlardan kaçınarak, siren veya korna çalmamaları, inşaat çalışmalarının durdurulması hususunda azami hassasiyet sergilemelerini rica ediyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı