REKLAMI GEÇ

Hayırsever Turgut Dalaman için vefa gecesi

Hayırsever Turgut Dalaman için vefa gecesi

İş dünyasındaki başarısı kadar yaptırdığı eğitim kurumlarıyla da adından söz ettiren Turgut Dalaman için vefa gecesi düzenlendi. Vali Karahan, Turgut Dalaman ve eşi Berna Dalaman’a plaket sundu, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 6 Mayıs 2019 Pazartesi, 18:07

Dedeman Park Otel’de düzenlenen geceye Vali Hasan Karahan, eşi Şule Meral Karahan, hayırsever Turgut Dalaman, eşi Berna Dalaman ve ailesi, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Honaz Kaymakamı Zafer Öz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Metin Düz, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Müdür Yardımcısı Hüseyin Başgün, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Pamukkale Berna Dalaman Anaokulu, Honaz Karateke Necati-Fikriye Dalaman İlkokulu ve Ortaokulunu eğitime kazandıran Turgut Dalan ve ailesi adına hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başlayan gecede, anaokulu ve ortaokul öğrencileri hayırsever Turgut Dalaman’a hitaben yazdığı şiiri okudu.

Gecenin açılışında davetlilere seslenen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever Turgut Dalaman’ın okul yaptırmak istediğinde, “nereye okul yaptırmak istiyorsunuz?” diye sorduklarında, “ihtiyaç neredeyse oraya yapalım” cevabını verdiğini belirtti.

Oğuz, “Honaz Karateke’ye Necati-Fikriye Dalaman İlkokulu ve Ortaokulunu yaptırarak eğitime kazandırdılar. Ayrıca Pamukkale’nin Topraklık Mahallesi’nde ihtiyacı da Berna Dalaman Anaokulu’nu yaptırarak karşılamış oldular. Denizli hayırseverler bakımından çok şanslı bir il. Buradan tüm hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Hayırsever İşadamı Turgut Dalaman ise yaptırdıkları eğitim kurumlarında tüm ailenin büyük destek ve katkılarının olduğunu belirtti.

Dalaman, “Ben 1958 doğumluyum. Bu yaşıma kadar hayatta birçok şeyi gördüm ve yaşadım. Bu güne kadar en mutlu olduğum gün Berna Dalaman Anaokulu’ndaki 23 Nisan kutlama programı idi. Okullarımızın ve Denizli eğitiminin her zaman yanındayız. Bu güzel geceyi düzenlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Hasan Karahan da konuşmasına, “Mensubiyet mesuliyet ister” sözünü hatırlatarak başladı.

Vali Karahan, “Bu topraklara mensup olan insanlar bu mensubiyetin getirdiği mesuliyeti de idrak ederek böyle güzellikleri milletimizin, gençliğimizin hizmetine sunuyorlar. Kendilerinden Allah razı olsun. Denizli bu yönden örnek bir şehir. Eğitime hayırsever katkısı bakımından ilimiz Türkiye hatta dünya birincisi. Bunu gururla her fırsatta dile getiriyoruz. Bize bu fırsatı veren Denizlili hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Denizlili hemşerilerimiz bugün olduğu gibi bundan sonrada bu hizmetlerinin devam edeceğine yürekten inanıyoruz. 300 civarı okul yaptıran hayırseverimiz var. Eğitim en önceliğimizdir. Hayırseverlerimiz için vefa geceleri düzenleyerek onlarla bir araya gelmek istedik. Hayırseverlerimize eğitime yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Program sonunda Vali Hasan Karahan, Hayırsever Turgut Dalaman ve eşi Berna Dalaman’a eğitime yaptıkları katkılardan dolayı plaket verdi.

Yorumlar

Durmuş DEMİREL- Emekli MEB Başmüfettişi   -  Bağlantı 7 Mayıs 2019, 11:03

Hayır sever vatandaşlarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Ama, bunu sağlayan, teşvik eden,İl M.E.Müdürü Sayın Mahmut OĞUZ’ da teşekküre, vefa gecesine fazlasıyla hak ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı