REKLAMI GEÇ

Hayırseverlerden Buldan’a pansiyon ve müftülük binası

Hayırseverlerden Buldan’a pansiyon ve müftülük binası

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Buldan’da Hayırseverler Ahmet ve Mustafa Tuncay kardeşler tarafından yaptırılan Ahmet Tuncay Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Ek Pansiyon Binası’nın açılışını gerçekleştirdi ve yine hayırseverlerin desteğiyle yapılan Buldan Müftülüğü’nün yeni binasının temelini attı.

/ DENİZLİHABER / 3 Ekim 2009 Cumartesi, 09:22

Buldan’da, Ahmet ve Mustafa Tuncay kardeşler tarafından yaptırılan, ek pansiyon binası törenle hizmete açıldı. 250 bin TL’ye mal olan, 3 katlı ve toplam 420 metrekare kapalı alana sahip ek pansiyon binası ile mevcut pansiyonun yatak kapasitesi 160’a çıktı. Ek pansiyon binasının açılışı için düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Buldan Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Hayırsever İşadamı Ahmet Tuncay ve Tuncay Ailesi’nin fertleri, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan hayırsever Ahmet Tuncay, Ulu Önder Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir ulusu özgür, şanlı ve yüksek bir toplum yapar” sözünü hatırlatarak, Buldan’da Tuncay Ailesi olarak birçok hayır yatırımı gerçekleştirdiklerini, ancak bunlar içinde en anlamlılarının okullar ve pansiyonlar olduğunu söyledi. Bu hayır yatırımlarını gerçekleştirirken en büyük desteği eşi Hatice Tuncay’dan aldığını belirten Ahmet Tuncay, “Ölünceye kadar hayır yatırımlarını sürdüreceğim” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da, eğitim alanında yapılan yoğun yatırımların kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, “Hayırseverimize eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Türk insanını yüceltmek biz eğitimcilere düşüyor. Denizli bu konuda örnektir. Bunda hayırseverlerimizin payı da çoktur. Buldan, eğitim alanında örnek bir ilçemizdir. Bütün hayırseverlerimize Tuncay Ailesi’nin şahsında, minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, eğitim alanında yapılan güzel bir yatırıma tanıklık etmekten dolayı mutluluk duyduğunu ifade ederek, eğitimin çağdaş uygarlık düzeyine çıkmaktaki en büyük araç olduğunu söyledi. Son yıllarda bütçeden en büyük payın eğitime ayrıldığını, ancak yeterli olmadığını ve bu noktada da hayırseverlerin desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Erkmen, “Hayırseverlerimiz eğitime çok destek veriyor. Tuncay Ailesi’nin şahsında hepsine teşekkür ediyorum. Denizli her alanda Türkiye sıralamasında ilk onun içinde. Tek bir konu hariç. O da okul öncesi eğitim. Okul öncesi eğitimde 24. sırada olmak Denizli’ye hiç yakışmıyor. Bunu düzeltmemiz lazım” diye konuştu. Eğitim alanında hiçbir ferdin feda edilemeyeceğini, hele okuma yazma bilmeyen bir kişinin dahi olmasına tahammülleri olmadığını söyleyen Vali Erkmen, herkese çağrıda bulunarak, okuma yazma bilmeyen tanıdıkları varsa kendilerine bildirmelerini ve o vatandaşın okur yazar hale getirilmesi için her türlü imkanın seferber edileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Vali Erkmen, hayırsever Ahmet Tuncay’a ve Mustafa Tuncay adına da oğlu Altan Tuncay’a eğitime verdikleri destek ve hayır yatırımları nedeniyle plaket verdi.

Daha sonra ek pansiyon binasının açılışı Vali Erkmen, Hayırsever Tuncay Ailesi ve protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Vali Erkmen ve protokol üyeleri pansiyon binasını gezerek incelemelerde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı