REKLAMI GEÇ

Hedef, SBS başarısını artırmak

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Denizli’deki eğitim ve öğretim düzeyini daha üst seviyelere çıkarmak ve Denizli’nin SBS’deki başarısını yükseltmek amacıyla ‘Başarı İzleme ve Geliştirme’ projesi hazırladı. Proje ile ilköğretim ve ortaöğretimdeki her öğrenci, danışman öğretmeni tarafından yakından takip edilecek.

/ DENİZLİHABER / 17 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizli’nin SBS’deki başarı grafiğini yükseltmek, Denizli’deki eğitim ve öğretimi üst seviyeye çıkarmak için bir proje geliştirdi. ‘Başarı İzleme ve Geliştirme’ ismini taşıyan proje, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında uygulanacak. Bu okullardaki öğrencilerin, belirlenen danışman öğretmenler tarafından birebir takip edilerek, başarılarının artırılmasını amaçlayan projenin hedefleri arasında, SBS’de 16.sırada yer alan Denizli’nin başarısını da artırmak.

Proje, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin tarafından, DGC’de yapılan basın toplantısında tanıtıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Türkiye genelinde ÖSS’de birinci sırada yer alan Denizli’nin, SBS’de 16. sırada olduğunu ancak Denizli’nin daha üst sıralarda yer alması gerektiğini belirterek, “Denizli’yi SBS’de hakkettiği sıraya getireceğiz” dedi. Projenin, mesleki alanda da öğrencilerin daha nitelikli yetişmesini sağlamayı, akademik başarı yetersiz olan öğrencilerin de mesleklerinde aranılan eleman olmalarını ve üst eğitim kurumlarını kazanmalarını sağlama amacını da taşıdığını ifade eden Oğuz, “Herkesin projemize destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Denizli’nin, her alanda hedefleri yüksek bir kent olduğunu belirterek, “Kendimizi, gelişmiş ülkelerin gelişmiş kentleri ile mukayese ediyoruz. Denizli, ÖSS’de iddialı ama SBS’de hakkettiği yerde değil” dedi. Ertekin, proje ile okullarda projeye destek vermek isteyen öğretmenlere, gruplar halinde öğrencilerin tam sorumluluğunun verileceğini, öğretmenlerin de sorumlu oldukları öğrencilerin başarı grafiklerini hazırlayacağını, başarısızlık halinde, bunu gidermek için öğrenci ve gerekirse velisi ile temasa geçebileceğini ve sorumlusu olduğu öğrencinin başarısından ya da başarısızlığından öğrencinin danışman öğretmeninin sorumlu tutulacağını söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı