REKLAMI GEÇ

Honaz MYO’dan mezunlarına yönelik araştırma

Honaz MYO’dan mezunlarına yönelik araştırma

PAÜ Honaz Meslek Yüksekokulu, Türkiye’de mezunlarının işgücü piyasası konumunu araştıran ilk meslek yüksek okulu olarak tarihe geçti. Araştırmada, Honaz MYO mezunlarının işgücüne katılım oranının, Türkiye ortalamasının üstünde olduğu saptandı.

/ DENİZLİHABER / 16 Ocak 2008 Çarşamba, 01:00

Pamukkale Üniversitesi Honaz MYO Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi ve mezunlarının işgücü piyasası konumunu tespit için bir araştırma yaptı. Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, Yrd. Doç. Dr. Ali Soylu ve Müdür Yrd. Öğr. Gör. Yüksel Kepenek tarafından yapılan ve 2006 yılı mezunlarının yüzde 40’ına uygulanan anket sonuçları açıklandı.

Anket sonuçlarına göre, Honaz MYO mezunlarının işgücüne katılım oranı yüzde 84, işsizlik oranı ise yüzde 14 olarak belirlendi. Anketin yapıldığı 2007/1. döneminde, Türkiye’de 4 yıllık fakülte mezunları dahil işgücüne katılım oranının yüzde 74, 15-24 yaş arası genç işsizlik oranının ise yüzde 27.4 olduğu dikkate alındığında, Honaz MYO mezunlarının işgücüne katılım oranının Türkiye ortalamasının üstünde, işsizlik oranının ise Türkiye ortalamasının altında olduğu görülüyor.

Mezunların yüzde 52’si hemen iş buluyor

Çalışmaya göre, mezunlardan istihdam edilenlerin yüzde 52’si hemen, yüzde 8’i okurken, yüzde 2’si bir ay, yüzde 13’ü iki ay, yüzde 25’i de altı ay içinde iş bulmuşlardır. Mezunlardan çalışanların yüzde 82’si aldığı eğitim ile yaptığı iş arasında bağlantı olduğunu, yüzde 87.5’u işe girmede diplomanın etkisinin olduğunu, yüzde 90’ı da işlerinden memnun olduklarını beyan etmişlerdir.

Anket her yıl tekrarlanacak

Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oğuz Karadeniz yaptığı açıklamada Mezun Takip Anketi’nin, TÜİK Hane Halk İşgücü Anketi ile karşılaştırılabilir sonuçlar elde etmesi açısından Türkiye’de meslek yüksekokulları mezunları için düzenlenen ilk çalışma olduğunu ve anketin her yıl tekrarlanacağını ifade etti. Karadeniz, Honaz MYO mezunlarının başarısında, yüzde 82’si özel sektör deneyimine sahip ve neredeyse tamamı en az yüksek lisans seviyesinde akademik kariyer yapmış öğretim görevlileri ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden sağlanan akademik personel desteğinin etkisinin yüksek olduğunu sözlerine ekledi.

Honaz Meslek Yüksekokulu’nda; işletme, muhasebe, dış ticaret, halkla ilişkiler, bankacılık, sermaye piyasası menkul kıymetler, büro yönetimi ve sekreterlik, pazarlama programları bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı