REKLAMI GEÇ

Honaz’dan mesleki eğitime destek

Honaz’dan mesleki eğitime destek

Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Anadolu Meslek Liseleri Kampusu, yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı ise PAÜ’ye bağlı Meslek Yüksek Okulları Kampusu ve 200 bin metrekare alanda imar çalışmalarını tamamladıklarını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2009 Pazartesi, 19:42

YÖK’ün üniversiteye girişti katsayı uygulamasını kaldırmasının ardından, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu da Anadolu Meslek Liseleri Kampusu ve PAÜ Meslek Yüksek Okulu Kampusu için yer belirleyip imarını gerçekleştirerek bu olumlu adıma destek verdiklerini söyledi. Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu katsayı adaletsizliğinin ortadan kalkmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve bundan sonra nitelikli iş gücü yetiştirilmesine ellerinden gelen katkıyı sağlayacaklarını ifade etti. Devecioğlu, “Türkiye yıllardır yanlış anlayışların esiri olmuş, bunun sonucunda kişisel ve toplumsal mağduriyetlerle hak kayıpları yaşanmıştır. Meslek liselerinde yıllardır yaşanan ve bir türlü düzeltmek için adım atılmayan kat sayı adaletsizliğinin ortadan kaldırılması milyonlarca gencin geleceğini kurtarmıştır. Bu yerinde uygulamanın faydaları zaman içinde görülecektir. Bugüne kadar imam hatip liseleri bahane edilerek tüm meslek gruplarına reva görülen bu haksızlık YÖK tarafından cesaretle aşılmış ve bugün meslek liseleri adına ülkemizde yeni bir sayfa açılmıştır. Bu eğitim ve öğretim hakkının gerek korunması ve gerekse savunulması adına son derece önemli bir gelişmedir. Bu süreçte elini taşın altına koyan YÖK heyetini kutluyor ve bu durumun ülkemiz geleceğine yeni kapılar açacağını ve ışık tutacağını düşünüyorum” dedi.

Honaz Belediyesi’nden mesleki eğitime destek
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu Honaz Belediyesi olarak geleceğe yapılan en önemli yatırımın genç nesillerin eğitimine ve gelişimine yapılan yatırım olarak gördüklerini söyledi. Başkan Devecioğlu, “Meslek liseleri ülkemizdeki işsizliğin can simididir. Yetişmiş ara eleman açığının kapatılacağı tek adrestir. Kalifiye ve donanımlı bir şekilde mesleğini eline almış neslin eğitim yuvalarıdır. Bu nedenledir ki, biz de Honaz Belediyesi olarak Anadolu Meslek Liseleri Kampusu ve Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okulları kampusunun Honaz’da kurulması için kolları sıvadık. Öncelikle ilçemizde eğitim alanı olarak uygun görülen yaklaşık 50 bin metrekarelik alanı Anadolu Meslek Liseleri Kampusu, yaklaşık 100 bin metrekarelik alanı ise Pamukkale Üniversitesi’ne bağlı meslek yüksek okulları kampusu ve 50 bin . metrekarelik alanın ise sosyal tesis ve spor alanları olmak üzere toplam 200 bin metrekare alanın imarını tamamladık. Yakın tarihte Honaz ilçemiz mesleki eğitimin merkezi olacaktır. Honaz Belediyesi olarak bugün nasıl desteğimizi veriyor ve gerekli fedakarlığı yapıyorsak yine yarın da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı