REKLAMI GEÇ

İl Milli Eğitim “Soru Havuzu” oluşturuyor

İl Milli Eğitim “Soru Havuzu” oluşturuyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 Vizyonunda belirtilen “Eğitim Kalitesinin Artırılması için Ölçme ve Değerlendirme Yöntemlerinin Etkinleştirilmesi ve “Yeterlilik Temelli Ölçme Değerlendirme Yapılması” hedefleri kapsamında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğünce “Soru Havuzu” oluşturulacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 2 Ekim 2019 Çarşamba, 16:14

Denizli Bağbaşı 80.Yıl Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve iki gün sürecek olan soru hazırlama ve reaksiyon çalışmasına İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, Pamukkale Üniversitesinden akademisyenler ve soru hazırlamada gönüllü Türkçe, Matematik, Fen ve Sosyal Bilgiler öğretmenleri katıldı.

İl lli Eğitim Müdürü Mahmut MiOğuz burada yaptığı konuşmada, “İlimiz, Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün başlattığı örnek soru yayınlanmasına geçen yıl destek veren 42 il arasında yer aldı. Genel Müdürlüğün talepleri doğrultusunda belirlenen kazanımlardan soru göndermeye devam etmekteyiz. Bakanlığımızın bu yıl başlattığı okul bazında soru hazırlama çalışmalarına 29 okulumuzu pilot olarak seçmiştir. Yeni dönemde, “Bilgi ve formül ezberleme” gibi işlemlere ihtiyacın kalmayacağı, akıl yürütme, eleştirel düşünme, yorum yapma, çıkarım yapma gibi zihinsel becerilerin ölçülmesini öne çıkaran soruların hazırlanması gerekmektedir”dedi.

Diğer taraftan Mahmut Oğuz, *Bugün başlattığımız ve iki gün sürecek olan “Soru Hazırlama Çalışması” ile Denizli’ye özel soru havuzunun oluşturulması, ilerleyen dönemlerde ortak sınav yapılması durumunda buradan soru alınması, Bakanlığımız Ölçme Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğün ihtiyacı olması durumunda ivedilikle soru gönderilmesi amaçlanmaktadır.Soru Hazırlama Çalışmasına ilimiz 11 ilçesinden, 34 farklı okuldan toplam 41 soru yazma gönüllüsü öğretmenimiz katılarak öğretmen mozaiği oluşturulmuştur. Çalışma Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler branşlarından öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilecek, ilerleyen zamanda daha çok öğretmen ve daha fazla branş ile benzer çalışmalar yapmak planlanmaktadır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı