İranlı mülteci bile…

Denizli’de çekilen bu fotoğraf Suriyeli mültecilerin akınına uğrayan Türkiye’nin fotoğrafı gibi. Uyum sınavına giren bir İranlı genç, fotoğraftaki soruya verdiği yanıtla, Türkiye’deki mültecilerin dahi Suriyeli mülteciler konusunda nasıl bir bakış açısına sahip olduklarını ortaya koyuyor.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Eylül 2019 Cuma, 09:18
Türkiye’de Avrupa, ABD, Kanada ya da Avusturalya’ya irtica etmek için bekleyen farklı uyruktan mülteciler, bu süreçte ilk ve orta dereceli okullarda eğitim alabiliyor. Bunun için Türk dili konusunda uyum sınavına girmeleri gerekiyor. Uyum sınavından geçenler belirlenen sınıflarda Türk öğrencilerle birlikte eğitim görürken, geçemeyenler Türkçe eğitiminden geçiriliyor.
İşte bu mülteci gençlerden biri Denizli’de girdiği uyum sınavında verdiği sorulardan biriyle Türkiye’nin Suriyeli mülteciler konusundaki sorununa bilmeden de olsa parmak bastı. Suriyeli mülteciler konusunda adeta ülkenin içinde bulunduğu durumun bir fotoğrafını çeken İranlı mülteci genç, sınavda sorulan, Somalili gencin Türkiye’deki üniversite eğitiminden sonra nereye dönmesi gerektiği sorusunun cevap seçenekleri arasındaki Suriye’yi işaretledi.
Denizli dahil Türkiye’nin neredeyse tüm kentlerine bir şekilde yerleşen Suriyeli mültecilerin sayısal yoğunluğu görünen o ki ülkedeki diğer mültecilerin dahi gözünden kaçmıyor. Öyle ki verilen yanıt, mültecilerin dahi her mülteciye Suriyeli gözüyle baktığını gösteriyor.
Somalili genci dahi Suriye’ye gönderen İranlı öğrencinin yanıtı, bakalım sosyal medyada nasıl bir karşılık bulacak?
Yorumlar
Soruda Suriyeli mültecinin nereye dönmesi gerektiğini sorulmuyor,tam tersi soru okuduğunu anlama ile ilgili zaten metinde Suriyelinin okulu bitirince ülkesine döneceği yazıyor, önemli olan bunu anlayıp anlayamaman.Ancak siz anlamışsınız