REKLAMI GEÇ

İşadamı Derya Baltalı bir okulun daha isim hakkını aldı

İşadamı Derya Baltalı bir okulun daha isim hakkını aldı

Milli Eğitime yaptığı 2 milyon liralık bağışla 82 yıllık Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkını alarak kayınpederi ve kayınvalidesinin adını veren İşadamı Derya Baltalı, bu kez 1 milyon 250 bin TL bağışta bulunarak Bilim Sanat Merkezi’nin isim hakkını aldı. Okula Derya Baltalı ve Eşi Nezihe Baltalı’nın adı verilecek. Yapılan bağışla Dokuzkavaklar Mahallesi’ne 24 derslikli okul yapılacak.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 3 Şubat 2015 Salı, 11:08

Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı Hürriyet Ortaokulu’nun isim hakkı için 2 milyon TL bağış yaparak, Münevver-Nafiz Dirlik Ortaokulu yapmıştı.
Kayınvalidesi ve kayınpederinin ismini Hürriyet Ortaokulu’na veren Baltalı, bu kez 1 milyon 250 bin TL bağış yaparak, Kınıklı’daki Bilim Sanat Merkezi’ne Nezihe-Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi adını verdi.
İşadamının yaptığı bağışla Dokuzkavaklar Mahallesi’nde 24 derslikli bir okul yapılacak. Valilikte düzenlenen protokol törenine İşadamı Derya Baltalı, Eşi Nezihe Baltalı ile Vali Şükrü Kocatepe ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz katıldı.

Vali Şükrü Kocatepe, “Dün Hürriyet Ortaokulu’nun tüm masraflarını ve restorasyon çalışmalarını üstlenmek üzere protokol imzalamıştık. Bugün de Bilim Sanat Merkezi’mizin isim hakkını satın almak suretiyle yine milli eğitimimize katkıda bulundular. Biz kendilerinin bu iki okulumuza bundan sonra bakım onarım gibi diğer konularda destek olacaklarını biliyoruz. Alınan bağış ile de Dokuzkavaklar Mahallesi’ne 24 derslikli okul yapıyoruz” dedi

Eğitim seviyesinin yüksek olduğu bir ilde sanat okulunun da önemli olduğunu belirten Hürsan Havlu Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Derya Baltalı, “Biz de bilim sanat merkezimizin adını bundan böyle Nezihe-Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi olsun, eğitime bir katkı daha yapalım diye düşündük. Hürriyet Ortaokulu’nun da, Bilim Sanat Merkezi’mizin de tüm eksiklerini biz karşılayacağız” diye konuştu.

Yorumlar

irfan   -  Bağlantı 4 Şubat 2015, 10:48

Degerli dirlik ailesi bu kadar yorumdan sonra bir karar alıp okulun adını HÜRRİYET &HÜRSAN veya HÜRRİYET& DİRLİK gibi yapın olsun bitsin …

mehmet ali SAHİN   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 15:26

PARALARI ÇOK MADEM YENİSİNİ YAPSINLAR HÜRRİYET İSMİ BÖYLE KALSIN

murat   -  Bağlantı 3 Şubat 2015, 14:42

hürriyet ilkokulu bu şehrin kimlik değerlerinden ve isimlerindendir. eğer maksat ölenlere rahmet okutmaksa öyle bir paraya bunun başka yolları da var. bu şekilde isimlerinin tepkilerle gündeme gelmesi onlara da haksızlık olur.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı