REKLAMI GEÇ

“Kadrolaşma inatları yargıya çarptı”

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Danıştay’ın, Yönetici Atama Yönetmeliği’nde yer alan yönetici değerlendirme formunun yürütmesini durdurduğunu duyurarak, “AKP’nin okullarda kadrolaşma inadı yine yargıya çarptı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 14 Ağustos 2008 Perşembe, 00:00

Eğitim-İş Denizli Şubesi Başkanı Osman Kandemir, Danıştay’ın, Yönetici Atama Yönetmeliği’nde yer alan yönetici değerlendirme formunun yürütmesini durdurduğunu açıkladı. Kandemir, “Gelinen nokta, MEB’in yönetim felsefesinin iflas ettiğini açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Konuyla ilgili yaşanan sürece ilişkin bilgiler veren Kandemir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı, 13.04.2007 yürürlük tarihli“Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama Yönetmeliği” ile okullarda bugüne kadar bir benzeri görülmemiş bir kadrolaşma hamlesi yapıldığını söyledi. Kandemir, yönetmeliğin çıkması sonrası birçok okulun vekaleten yönettirilmeye başlandığını hatırlattı. Kandemir, “Yönetmelik, binlerce okulu yandaşlara yönettirebilmenin anahtarı olarak görülmekteydi. Eğitim-İş Sendikası olarak yönetmeliği yargıya taşımış ve birçok hükmünün yürütmesinin durdurulmasını sağlamıştık. 2007 yönetmeliğinin yürütmesi durdurulunca, hukuka saygılı ve sorumlu idare olmanın gereği olarak yargı kararına uygun yeni yönetmelik hazırlaması beklenen Bakanlık yönetimi, 3-5 saatte hazırlanabilecek yönetmeliği aylarca hazırlamadı ve şark kurnazlığına soyunarak -yönetmelik yokluğu bahanesiyle- binlerce okulu, keyfi olarak tespit ettiği kişilere “vekaleten” yönettirmeye başlamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nı ve bakanlığın suç teşkil eden emirlerini uygulayan 81 il valisini yazılı olarak ve basın yoluyla uyardık. Sonuç olarak, en son hazırlanan yönetmelik, 18.04.2008 tarihinde yürürlüğe girdi. Hukuki kepazelikten ibaret kriterlerin yürütmesinin durdurulması ve iptali amacıyla sendikamızın açtığı davada Danıştay, yönetici değerlendirme formunun yürütmesini durdurmuştur. Gelinen nokta, MEB’in yönetim felsefesinin “iflas ettiğini” açıkça ortaya koymaktadır” dedi.

Kandemir, “Bugün yaşananlar, MEB’i yöneten anlayışın siyasal fanatizmini her şeyin üzerine koyduğunu; okullarımızı, siyasi amaçlarına alet edebilmek adına kaos ortamına sürüklemekten çekinmediğini, ülkenin geleceğini ateşe attığını çarpıcı biçimde ortaya koymaktadır. Yaşatılan kaos; okullara mescit yapma, kız öğrencilerin başını türbana sokma, Atatürk büstlerini ve köşelerini yok etme kavgasının bir parçasıdır. MEB yönetiminin bu amaca yönelik sayısız girişimini Eğitim-İş olarak püskürttük. Milli Eğitim Bakanlığı ve ona bağlı birimler, Hüseyin Çelik ve arkadaşlarının elinde deyim yerindeyse “can çekişmektedir”. Eğitim-İş olarak, tüm siyasi partilere, basın kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine çağrı yapıyoruz. Resmin bu kısmına daha çok bakınız ve sorunun aşılmasına katkı sununuz. Çünkü eğitim sisteminde çıkarılan yangın bütün ülkeyi ve doğal olarak sizleri de sarmaya adaydır. Ülkemizin aydınlık geleceği için bu mücadeleyi birlikte yürütelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı