REKLAMI GEÇ

Kamu-Sen: Sendikal ayırımcılık yapıldı

Kamu-Sen: Sendikal ayırımcılık yapıldı

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Eğitim-Sen (TES) Şube Başkanı Turgay Demirtaş, okul müdürlerinin değerlendirme puanlarında sendikal ayırımcılık ile haksızlık yapıldığını iddia etti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2014 Cuma, 13:29

Demirtaş, bir grup sendika üyesiyle birlikte Pamukkale Kaymakamlığı önünde basın açıklaması yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı eğitim kurumlarında yönetici görevlendirme sürecinin tamamlandığını belirten demirtaş, bu süreçte 75 puan alabilen okul müdürlerinin başarılı sayıldığını, ilçelerdeki değerlendirmelerde siyasi iradeye yakın olan sendika üyelerine pozitif ayrımcılık yapıldığını öne sürdü.

Tepkisini sert sözlerle dile getiren Demirtaş, “Yönetici görevlendirmelerinde kariyer, ehliyet, liyakat tamamen ortadan kaldırılmış; bunun yerine torpilin, kayıtsız şartsız biatın, iktidarın sendikasına üye olmanın esas alındığını gördük. İlçe milli eğitim müdürleri ve şube müdürlerinin verdiği puanları, bilgi edinme kanunu çerçevesinde isteyeceğiz. Sendikamızca her türlü idari ve hukuki mücadelemizi sonuna kadar yapacağız” dedi.

Türk Eğitim-Sen üyesi okul müdürlerinin 75 puanın altında bırakılarak cezalandırıldığını iddia eden Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’a “75 puanın altında bırakılan okul müdürlerinin kaç tanesine içinize sine sine başarısız diyebilirsiniz?” diye sordu.

Yorumlar

eren20   -  Bağlantı 22 Ağustos 2014, 23:22

Bir ülkeyi geri bırakmak istiyorsan eğitim sistemini çökertmen yeterli.AKP iktidarı eliyle eğitim şu anda dibe vurnuş durumda.Eğitimde gün geçmesin ki değişiklik yapılmasın.İktidar eğitimdeki taşeronları vasıtasıyla son darbeyi de vurmuştur.Başarılı olan onlarca müdür sadece iktidara yakın sendikaya üye olmadıkları için devre dışı kalmıştır.İçinde Adalet geçen partinin tüm uygulamaları adaletsiz ve hukuksuzdur.Gün gelir hukuk size de lazım olur.

osman   -  Bağlantı 22 Ağustos 2014, 16:13

Sayın Mahmut Oğuz başarılı okul müdürlerini nasıl olurda başarısız gösterdiniz. Okul müdürü arkadaşlar ve personelleri canla başla çalışarak Denizli ilimizin adını sınıvlarda ilk üç sıralara çıkarmışlardır. Bunların mükafatı bumudur?Sizin bundan önceki müdürlük yaptığınız zamanda okul müdürlerini ve öğretmenleri yardımcı kanak aldırmadığınız zamanda sizin başarınız diyorum çünkü yakarım yıkarım mantığı ile kaynak aldırmadınız Denizli ilimizin başarısı ilk on bile olmamıştı.Demekki çalışan okul müdürü istemiyorsunuz.İktidara hizmet eden idarecilikten anlamayan okul müdürü istiyorsunuz.Bununla neye ve kime hizmet ettiğinizi anlamış değilim eğer sizlerde birazcık vicdan şeref varsa bu işlere el atarsınız çalışkan okul müdürü arkadaşlarımızı mağdur etmezsiniz edersenizde sizi Allaha havale ediyorum.Çünkü arkadaşların bazılarından aldığım suçlamalar suç unsuru bile değil eğer okul müdürü arkadaşlar şuçluysa gönder müfettişini açsın soruşturmasını.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı