REKLAMI GEÇ

KANDEMİR ÇUBUKÇU’YU İSTİFAYA DAVET ETTİ

KANDEMİR ÇUBUKÇU’YU İSTİFAYA DAVET ETTİ

Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Osman Kandemir, “Eğitim-İş olarak MEB’i, muhbir müdür yardımcısı uygulaması ve OECD eğitim araştırmasında ülkemizi sondan ikinci duruma düşürmesi nedeniyle kınıyoruz. MEB bakanı Nimet Çubukçu’yu istifaya davet ediyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 11 Aralık 2010 Cumartesi, 17:41

Kandemir, muhbir müdür yardımcısı uygulaması nedeniyle, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya tepki gösterdi. Kandemir, “MEB, ulusumuzun geleceği olan çocuklarımızın ve gençlerimizin, çağdaş demokratik laik ve bilimsel bir eğitim alarak yetişmelerini sağlamak için vardır. Ancak AKP döneminde MEB programları, atamaları ve uygulamalarıyla, AKP’nin tek parti diktatörlüğünü pekiştirme görevini yapar hala gelmiştir. MEB’in son olarak muhbir, müdür yardımcısı görevlendirerek, emniyete ajan yetiştirme uygulaması Abdülhamid’in istibdat dönemini hatırlatmaktadır. Okullarda şiddeti önleme gerekçesine dayandırılan bu uygulama; öğrencileri, öğretmenleri, eğitim çalışanlarını emniyete ve AKP hükümetine muhbirlemeye yöneliktir. Bu, ancak 12 Mart, 12 Eylül gibi faşist yönetimlerde görülebilecek durumlardır” dedi.

“SIFIRCI VE SONUNCU OLMAKTAN KURTULMALIYIZ”
Eğitim-İş Denizli Şube Başkanı Kandemir,“MEB tek parti diktatörlüğüne ajan, muhbir yetiştireceğine, OECD son raporunda yer alan bozuk sicilini düzeltmenin yollarını aramalıdır. OECD 2003 yılı raporunda, sondan birinci, son raporda sondan ikinci olmanın utancı ile görev ve sorumluluklarının bilincine varmalıdır. Çağdaş eğitim programları, liyakat, bilgi, birikim ve deneyim sahibi, kadroları devreye sokarak sorunları da sendikalarla, bilim adamlarıyla görüşerek MEB sağlıklı bir yol ve yöntem izlemelidir. Artık sıfırcı ve sonuncu olmaktan kurtulmalıyız. Eğitim-İş olarak MEB’i, muhbir müdür yardımcısı uygulaması ve OECD eğitim araştırmasında ülkemizi sondan ikinci duruma düşürmesi nedeniyle kınıyoruz. MEB bakanı Nimet Çubukçu’yu istifaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı