REKLAMI GEÇ

Kariyer günlerinde öğrencilere hayati tavsiye

Kariyer günlerinde öğrencilere hayati tavsiye

Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Girişimcilik ve Liderlik” seminerine konuk edilen Begüm Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Elektrik Mühendisi Hakan Günay, mühendis adaylarına “İnovatif fikirler üretin, işsiz kalmayın” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Aralık 2017 Cuma, 16:07

PAÜ Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu’nda, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün düzenlediği “Girişimcilik ve Liderlik” seminere akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Girişimciliği, kişinin yaptığı inovatif projenin hayata geçirilmesi ve ekonomiye kazandırılması olarak tanımlayan Hakan Günay, üniversiteden yeni mezun olmuş mühendislerin en çok iş bulma konusunda sıkıntılar yaşadığına dikkat çekti. Günay, öğrencilere inovatif fikirler üreten mühendislerin iş tecrübelerine bakılmaksızın büyük firmalarca bünyelerine katılmak istendiğini önemle vurguladı.

Yeni mezun olduğu dönemde iş hayatında yaşadığı deneyimleri öğrencilerle paylaşan Hakan Günay, son 15 yıl öncesine kadar Türkiye’de dijital teknolojinin olmadığını günümüzde ise artık yapay zekâ alanında çalışmalar yapılmaya başlandığını dile getirirken, genç mühendislerden dijital çağın gerekliliklerine göre adım atmalarını ve bu doğrultuda proje üretmelerini tavsiye etti.

Türkiye’de birçok üniversiteyi gezerek seminerler verdiğini ve yetenekli genç mühendislerle çalışmalar yaptığını ifade eden Günay, PAÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri ve Bilgisayar Mühendisliği 3. Sınıf Öğrencisi Mert Öngengil ile yaptıkları projeyi katılımcılara anlattı.

Türkiye’de günümüzde yüzde 23 olan kaçak elektrik kullanımını önlemeye yönelik bir yapay zekâ projesi olduğunu söyleyen Günay, benzer şekilde inovatif fikir projeleri üreten geleceğin mühendisleri ile tanışıp onlarla birlikte çalışmaktan memnun olacağını ifade etti.

Seminerin sonunda Begüm Elektrik Yönetim Kurulu Başkanı Elektrik Mühendisi Hakan Günay, öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Yorumlar

Hüseyin Varol   -  Bağlantı 15 Nisan 2022, 11:07

İnivotif projeler uretmesi ve birlikte çalışma düşüncesi çok güzel kutlarım

Asaf Ege Turhanli   -  Bağlantı 30 Mart 2022, 16:20

Hakan Gunay beyle ben Katarda ozel unv de egitim gorurken bizim unv de konferans verirken 250 usd odeyerek yapay zeka otomasyon iha siha drone yapay zeka yazilimlarinda verdigi konferansina katildim tanistim. Hakan Gunay bey cok ileri zekali muhendis

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı