REKLAMI GEÇ

Karne hediyesi; Çanakkale gezisi

Karne hediyesi; Çanakkale gezisi

Beyağaç Kaymakamlığı, ilçedeki ilköğretim okullarında eğitim gören; maddi durumları iyi olmayan ve başarılı 40 öğrenciye, karne hediyesi olarak Çanakkale gezisi düzenledi

/ DENİZLİHABER / 23 Haziran 2008 Pazartesi, 00:00

Beyağaç Kaymakamlığı, karnesi iyi ve maddi durumları kötü olan 40 öğrenciyi, Çanakkale gezisi ile ödüllendirdi. Beyağaç Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, gezinin birden çok amacı olduğunu belirterek, “İlki, fakir olmaları nedeniyle daha önce hiç il dışına çıkmamış öğrencilerimizi dışarıya çıkarmak ve ülkemizin farklı illerini tanıtmaktı. Bunun için okullarda bir anket çalışması düzenledik ve sonuçta fakir ve muhtaç olarak bilinen öğrencilerimizden yüzde 90’a yakın bölümünün ilçe dışına da çıkmadıklarını tespit ettik. Öncelikle onların Çanakkale’yi, Anıtkabir’i, İstanbul’u görmelerini istedik. Hatta bir kısmının Pamukkale’yi de görüp-gezmediklerini öğrendik. Bu gerekçelerle fakir ve başarılı öğrencilerimiz ödüllendirmek adına Çanakkale gezisini düzenledik” dedi. Kaymakam Öztürk, bu gezi sayesinde, öğrencilerin hem Türk tarihinin en büyük kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale’yi gezerek atalarımızın tüm dünyaya karşı vermiş olduğu bağımsızlık mücadelesini yerinde görme imkanı bulduklarını hem de yaşadıkları ortamdan çıkıp başka bir dünyayı keşfetme şansına sahip olduklarını söyledi.

Geziye katılan öğrenciler, Çanakkale gezisinin kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu

belirterek, “Çanakkale’yi görünce atalarımızın burada nasıl savaştıklarını düşündük. Her karış toprağında dağ, tepe, bayır demeden mücadele edişlerini hayal ettik. Kitaplarda okuduklarımızla, gördüklerimizi birleştirmeye çalıştık. Anıtları gezdikten sonra çok duygulandık. Çanakkale Boğazı’nı ve savaş sırasında burada bulunan gemileri hayal ettik. Şehitlerimizin mezarlarını görene dek bu kadar çok şehit verdiğimizi düşünmemiştik. Çok duygulu ve anlamlı ve etkileyici gezi oldu” dediler.

İlçe dışına ilk defa çıkan pek çok öğrenci, Çanakkale Şehitleri Abidesi, Sarıkule, Namazgâh Tabyası, Şahindere Şehitliği, yakından gördükleri Çanakkale Boğazı ve feribot yolculuğundan çok etkilenmişlerdi. Kaymakam Şakir Öner Öztürk, bundan sonra da bu tür gezileri düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı