REKLAMI GEÇ

Karneler alındı yaz tatili başladı

Karneler alındı yaz tatili başladı

Denizli’de 748 okulda, eğitim gören 181 bin 918 öğrenci karnelerini alarak yaz tatiline başladı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Haziran 2015 Cuma, 12:44

2014-2015 eğitim ve öğretim döneminin sona erdiği bugün Türkiye genelinde olduğu gibi Denizli’de de öğrenciler karne heyecanı yaşadı. Denizli’de 748 okulda, 13 bin 327 öğretmen ve 181 bin 918 öğrenci karne alarak yaz tatiline girdi.

Gazi İlkokulu’nda da karne heyecanı yaşandı. Öğrenciler karnelerini öğretmenlerinin elinden aldı.
Öğrencilere yaz tatiline girerken kitap okumayı unutmamalarını öğütleyen Gazi İlkokulu Müdürü Ruhi Öz, “2014-2015 eğitim öğretim yılının sonuna geldik. Başarılı bir dönemi geride bıraktık. Tüm öğrencilerime iyi tatiller diliyorum” dedi.

OĞUZDAN ÖĞRETMENLERE, VELİLERE ÖĞRENCİLERE TAVSİYELER
Öğrencilerden, 14 Eylül 2015 tarihinde sona erecek olan yaz tatilini iyi değerlendirmelerini isteyen Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, öğretmen, veli ve öğrencilere seslendi.

ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Oğuz, yaz tatiline giren öğretmen ve okul idarecilerine, “Her zaman daha iyiyi, daha yeniyi ve daha fazlasını öğretmek amacıyla canla başla mücadeleyi kendinize ilke edinerek kutsal bir görev ifa ediyorsunuz. Pırıl pırıl yetişen bu yeni nesil, sizin emeğiniz, sizin alın terinizdir” diyerek teşekkür etti.

“BAŞARISIZLIKTA DA PAYINIZ VAR”
Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, anne ve babalara da şöyle seslendi: “Çocuklarımız bizlerin en kıymetli varlıklarıdır. Onların ruh ve beden sağlığı içinde başarılı bir eğitim görmeleri hepimizin ortak hedefidir. Başarılı çocuklarımızla gurur duyarken, başarısız olan çocuklarımıza sert ve kaba davranışlarda bulunmayalım. Çocuğunuzun başarısından duyduğunuz mutluluk kadar, başarısızlığında da sorumluluğunuzun ve payınızın bulunduğunu aklınızdan çıkarmamalısınız. Kırık notun her zaman düzeltilebileceği, fakat kırılan kalbin düzeltilmesinin ise çok zor olacağı anlayışı ile yaklaşarak onlara her yönden destek olmanızı, hoş görüyle karşılamanızı tavsiye ediyorum.”

“DİNLENİN EĞLENİN AMA…”
Bu eğitim öğretim yılında çok çalışarak bir üst sınıfa geçmeyi hak eden öğrencileri de tebrik eden Mahmut Oğuz, notu düşük olan öğrencilere de, tatil sürecinin eksik yönlerinin değerlendirmesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu hatırlattı. Oğuz, “Yaz tatilini verimli ve güzel geçirmek için kendinize ailenizle beraber mutlaka bir tatil programı hazırlamanız gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendinizi eksik bulduğunuz konuların tekrarı için de zaman ayırmalısınız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı