REKLAMI GEÇ

KESK: Çalışma hayatına sıkı yönetim geliyor

KESK: Çalışma hayatına sıkı yönetim geliyor

KESK Denim Sözcüsü Yusuf Yurdakul, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşmeleri devam eden ve kamuoyunda “taşeron yasa tasarısı” olarak bilinen düzenlemenin yasalaşması durumunda, çalışma hayatına sıkıyönetim geleceğini belirtti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2014 Salı, 11:12

Yurdakul, AK Parti iktidarının 12 yıldır emekçilerin en temel haklarını tırpanladığını, güvencesiz çalışma alanını genişlettiğini, milyonlarca çalışanı ilgilendiren konularda sendikaların dışlandığını, üç işçi konfederasyonu ile yapılan görüşmelerde taşeronlaşma ile ilgili bazı maddelerin tasarıdan çıkarılacağı sözü verilmesine rağmen bunun yerine getirilmediğini ifade etti.

“Derdini Marko Paşa’ya anlat” döneminin başlatılmak üzere olduğunu kaydeden Yurdakul, “Torba yasaya eklenen madde ile yargı kararlarının herkesi bağlaması ilkesi, siyasi iktidarın yapmış olduğu atamalar, görev değişiklikleri, nakiller, göreve son verilmelerde uygulanmayacak ilkelere dönüştürülmüştür. Yargı kararlarını uygulamayan kamu görevlileri yasal korumaya alınmaktadır. Keyfi uygulamalar ödüllendirilmekte, hak arama yolları kapatılmaktadır” dedi.

Diğer önemli bir noktanın da atama işlemlerinde telafisi güç veya imkansız zararı belirleme yetkisinin yargıcın elinden alınması olduğuna işaret eden Yurdakul, “Yargı atama durumlarında zarar oluştuğunu görse de ‘telafisi güç zarar var’ diyemeyecektir. Oysa mevcut uygulamada idari yargıda hangi durumların telafisi güç zararlara yol açacağının takdiri yargıca bırakılmıştır. Torba yasa da yer alan ‘kamu görevlileri hakkında yapılan bu tür idari tasarruflar; telafisi güç veya imkansız zararlar doğurmaz’ hükmü gereği, atanan memurun aile düzeni parçalanmış olsa da, çocukları okullarından eşi işinden olsa da, ağır sağlık sorunları olsa da bu durum yasa buyurduğu için telafisi güç zarar olarak nitelendirilemeyecektir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı