REKLAMI GEÇ

Kitap kurtları ödüllendirildi

Kitap kurtları ödüllendirildi

“Türkiye Okuyor” projesi ile Denizli’de başlayan “Kitapla Buluşma Vakti” projesi kapsamında Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ticaret Meslek Lisesi işbirliğiyle ortaöğretim okulları arasında düzenlenen 100 Temel Eser “Kitap Hayattır” konulu yarışmada dereceye girenler ödüllerini aldı.

/ DENİZLİHABER / 10 Nisan 2012 Salı, 14:11

Ticaret Meslek Lisesinde düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, Şube Müdürü Hüseyin Başgün, Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Şenol Çağlayan, yarışmaya katılan öğrencilerin okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Yarışma soruları ortaöğretim okulları için Milli Eğitim Bakanlığı’nın tespit ettiği 100 temel eser arasından seçilen 5 eserden “Çoktan seçmeli test” şeklinde soruldu. Yarışmaya il genelinden 29 liseden 109 öğrenci katıldı. 100 soruluk test sınavı sonrası yapılan değerlendirme sonucunda Nevzat Karalp Anadolu Lisesi’nden Hamza Kaya birinci, Durmuş Ali Çoban Lisesi’nden Cansu Özbay ikinci ve Lütfi Ege Anadolu Öğretmen Lisesi’nden Sema Nur Şan üçüncü oldu.

Ticaret Meslek Lisesi’nin aynı konuda kendi bünyesindeki öğrenciler arasında yaptığı ve 250 öğrencinin katıldığı yarışmada da Ticaret Meslek Lisesi öğrencilerinden Mahmuthan Sarıtaş birinci olurken Gürkan Civaroğlu ikinci ve Özcan Yüksel de üçüncü oldu.

Törende ayrıca Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü’nün “Ticaret ve Turizm Öğretimi Okulları Okuyor” projesi kapsamında il genelindeki ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerine yönelik “Çocuk Gözüyle Kitap” konulu resim, “Kitap” konulu şiir, “Kitap Hayattır” adlı kompozisyon ve “Kitap” konulu fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül yarışmada dereceye giren ve yarışmaya katılan öğrenciler ile onları hazırlayan öğretmen ve velileri kutlayarak, “öğrencilerimiz okudukları kitabın içeriği ile ilgili sınava girdiler ve başarılı olanlara birazdan ödüllerini takdim edeceğiz. Kitaplar entelektüel, derinlikleri olan , çok okuyan, çok araştıran, sorgulayan, soruşturan ve düşünen insanların ortaya koydukları eserlerdir. Dolayısıyla gençlerimiz ve biz yetişkinler ne kadar çok kitap okursak okadar farklı yazar ve şairin dünyalarına girmiş oluruz. Bir o kadarda farklı bakış açılarına, yeni strateji ve perspektif sahibi oluruz. Çok okuyan insanların kelime hazneleri de üst düzeydedir. Son zamanlarda üniversite sınavlarında hızlı okuma ve anlama konuları ön plana çıkmıştır.  Kitap okuma faaliyetlerinin daim olmasını temenni eder ve programı hazırlayanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Konuşmanın ardından 100 Temel Eser “Kitap Hayattır” konulu yarışma ile resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciler müdür Akgül tarafından madalya ve çeşitli ödüllerle ödüllendirildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli kitaplar hediye edildi.

“Kitap Okumanın Önemi” Konulu resim, şiir, kompozisyon ve fotoğraf yarışmasında dereceye giren öğrenciler ve okulları şunlar:

FOTOĞRAF YARIŞMASI
1.Esra Kayta Denizli Anadolu Lisesi/Merkez
2.Mehmet Ali Tuğlu Yaşar Saniye Gemici Anadolu Lisesi/Merkez
3.Ahmet Yusuf Yatgın Hasan Tekin Ada Anadolu Lisesi/Merkez

KOMPOZİSYON YARIŞMASI
1. Rabia Dalkılıç Cumhuriyet Anadolu Lisesi/Merkez
2. Cennet Yavuz Hakkı Gökçetin Çok Programlı Lisesi/Serinhisar
3. Emine Çevik Acıpayam Anadolu Lisesi/Acıpayam

RESİM YARIŞMASI
1. Raziye Nur Yıldırım Güngör Cerit Cumhuriyet İ.Ö.O/Buldan
2. Şevval Toker 19 Mayıs İ.Ö.O/Merkez
3. Tuğba Gonca Denizli Ticaret Odası Ahi Sinan İ.Ö.O/Merkez

ŞİİR YARIŞMASI
1. Beyza Nur Deligöz Süller Cumhuriyet İ.Ö.O/Çal
2. Süleyman Karademir Akhan İ.Ö.O/Merkez
3. Afife Sena Tokgöz Sait Kalaycıoğlu İ.Ö.O/Tavas

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı