REKLAMI GEÇ

Konuk öğrencilerden Erkmen’e ziyaret

Konuk öğrencilerden Erkmen’e ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı’nın, ‘Gönül Köprüsü’ projesi kapsamında, Denizli’ye gelecek olan 2 bin 655 öğrencinin bir kısmı ilimize ulaştı. Karabük’ten Denizli’ye gelen kafileyi temsil eden öğrenciler, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen “Gönül Köprüsü” projesi ile Şırnak, Karabük, Gümüşhane ve Elazığ illerinden 2655 öğrenci ilimize geliyor. Proje kapsamında Karabük’ten ilimize gelen 360 kişilik öğrenci kafilesini temsilen beş öğrenci ve öğretmenleri, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz Başkanlığında, Vali Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.     

Projenin amacı, Türkiye’nin 81 ilinden gelen 100 bin çocuğun ülkemizi daha iyi tanımalarını sağlamak ve zihinlerdeki önyargıları yıkmak ve çocukların farklı illeri ziyaret ederek bir yandan ülkemizin doğal ve kültürel güzelliklerini keşfetmelerini ve ömür boyu sürecek dostluklar kurmalarını sağlamak. İlköğretim okullarının 7. ve 8. sınıflarında, ortaöğretim okullarının ise 1. ve 2. sınıflarında okuyan 100 bin öğrenci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın belirlediği illerde 5 günlük kültür turlarına katılıyor. Geziler kapsamında ilimizden de 18 okuldan 672 öğrenci Bitlis’e gidecek.

Karabük İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Türkkan ziyarette yaptığı konuşmada, kendilerinin Denizli’de çok iyi ağırlandıklarını ve hiçbir sorunlarının olmadığını söyledi, Denizli’de kalacakları süre içerisinde Denizli’yi her yönüyle tanımaya çalışacaklarını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz başkanlığında, Karabük İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nevzat Türkkan, Safranbolu İlçe Şube Müdür Yardımcısı Ergün Akgün ve öğrencileri temsilen kendisini ziyaret eden Karabüklü beş öğrenciyi makamında kabul eden Vali Erkmen, “Gönül Köprüsü” projesinin anlam ve önemine dikkat çekti. Öğrencilerin kaynaşması, yeni dostluklar edinmesi ve yeni coğrafyalar görmesi bakımından projenin çok önemli olduğunu belirten Vali Erkmen, “ Genç arkadaşlarımızın, çocuklarımızın yeni dostluklar kurmaları ve değişik kültürleri tanımaları bakımından projenin anlamı büyük. Aynı zamanda bu çocuklarımız ziyaret ettikleri illerin kültürlerini tanımanın yanı sıra coğrafi özelliklerini ve turistik yerlerini görme imkanı da buluyorlar. Bu proje çocuklarımızın bir ömür boyu sürecek olan dostluklar kazanmalarınınsağlaması bakımından da önemli. Benim daha önce görev yaptığım ve çok iyi tanıdığım bölgeden öğrencilerin Denizli’ye gelmeleri beni ayrıca mutlu etmiştir. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından Vali Erkmen, ziyaretçi öğrenci ve öğretmenlere Denizli tekstil ürünlerinden oluşan birer hediye paketi verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı