REKLAMI GEÇ

KOPTUR “15 AĞUSTOS’TA ANKARA’DAYIZ”

KOPTUR “15 AĞUSTOS’TA ANKARA’DAYIZ”

Denizli Eğitim-İş Basın Sekreteri Yasemin Koptur, toplu görüşme sürecine dahil olma taleplerini tek ses olarak dillendirmek için 15 Ağustos’ta Ankara’da olacaklarını bildirdi.

/ DENİZLİHABER / 2 Ağustos 2011 Salı, 15:30

Koptur, yaptığı yazılı açıklamada, ülkenin içinden geçtiği ve etkisini artırarak sürdüren ekonomik kriz sürecinin, bugün de memura kan kaybettirmeye devam ettiğini iddia etti. Koptur, şunları kaydetti:
“Bunun en önemli göstergesi de anayasa değişikliğiyle emekçiye grev hakkının tanınmamasıdır. Bu anlamda 15 Ağustos 2011 tarihinde gerçekleştirilecek olan toplu görüşme süreci, yetkili sendikalar ve konfederasyonların, siyasal iktidarın ekonomi politikaları karşısında emekçinin sesini ve haklı taleplerini duyurması açısından daha da önem kazanmaktadır. Grevli toplu sözleşmeli sendika yasası için güç birliği yapmak noktasında gerek konfederasyonumuz Bİrleşik Kamu-İş, gerekse Eğitim-İş olarak kararlı bir duruş sergilemek ve taleplerimizi tek ses olarak dillendirmek, sorumluluğumuzun gereğidir. Bu bağlamda işsizliği, yoksulluğu, adaletsizliği, ülkenin kaderi olmaktan çıkarmak için kamu işgörenlerinin kendi kaderine ilişkin karar mekanizmalarına katılımını sağlamak için güç birliği oluşturarak, emek mücadelesini kazanmak için yola çıkıyoruz. Bu amaçla, konfederasyonumuz ve bağlı sendikalarımızla birlikte aldığımız kararla, 15 Ağustos 2011 tarihinde, tüm illerimizden katılacak şube ve temsilciliklerimizle Ankara’da geniş çaplı bir eylem gerçekleştiriyoruz. Toplu görüşme sürecine dahil olma taleplerimizi tek ses olarak dillendirmek için, işimize, ekmeğimize, geleceğimize ve ülkemize sahip çıkmak için, emeğimizi gasp edenlere dur demek için, torba yasayla gasp edilen özlük haklarımızı geri almak için 15 Ağustos’ta Ankara’dayız ”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı