REKLAMI GEÇ

Koreli üniversite öğrencileri PAÜ’de

Koreli üniversite öğrencileri PAÜ’de

Jeon Nam International Üniversitesi öğrencileri, Türkiye’ye düzenledikleri gezi kapsamında PAÜ’yü de ziyaret ettiler.

/ DENİZLİHABER / 26 Haziran 2008 Perşembe, 00:00

Pamukkale Üniversitesi’nde Yaz Okulu’nda eğitim gören PAÜ’lü öğrencilerle sohbet eden Koreli öğrencilere, PAÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yerleşke turu yaptırıldı. Kınıklı yerleşkesinde, Tıp Fakültesi ve İktisadi İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ile konuşan ve laboratuvarları gezen grup, daha sonra PAÜ Spor Merkezi’ni gezdi. PAÜ’nün Türkiye’nin Olimpiyat Bayrağı’na sahip tek üniversite olduğunu öğrenen Koreli gençler şaşkınlıklarını gizleyemedi. Toplam 24 konuk öğrenci, ilk kez Türkiye’ye geldiklerini ve çok etkilendiklerini ifade ettiler.

Denizli’de Laodikya ve Pamukkale’yi de gezeceklerini belirten öğrenciler, Pamukkale Üniversitesi öğrencilerinin sıcak ilgilerinden çok memnun kaldıklarını ve Jeon Nam International Üniversitesiyle ortak kültürel geziler yapmak için ülkelerine döndüklerinde çalışma yapacaklarını da kaydettiler.

Hukuk öğrencisi Kim Hyun Yul, “Pamukkale Üniversitesi öğrencileri bize çok ilgili davrandılar. Tıp ve ekonomi bölümündeki öğrencilerle tanıştık. Onlarla röportajlar yaptık. Tatilde neler yaptıklarını paylaştık. PAÜ’nün tesisleri çok güzel. Açık söylemek gerekirse burada okuyan öğrencileri kıskandık” dedi.

Çin Dili ve Edebiyatı öğrencisi Kim Senng Hee, “PAÜ çok büyük ve güzel bir üniversite. Öğrencileriniz kibar ve ilgili. Konukseverliğinize hayran kaldık. Tesisleriniz çok etkileyici. Özellikle spor merkezinize hayran olmamak elde değil. PAÜ’lü öğrenciler çok şanslı. Ülkemize döndüğümüzde ilk işimiz iki üniversite arasında ortak ne yapabileceğimiz araştırmak olacak” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı