REKLAMI GEÇ

Koronayla savaştı, virüse yakalandı, yoğun bakıma alındı. Yılın doktoru Sibel Pekcan

Koronayla savaştı, virüse yakalandı, yoğun bakıma alındı. Yılın doktoru Sibel Pekcan

PAÜ’de düzenlenen törenle 14 Mart Tıp Bayramı kutlandı. Törenin öne çıkan detayı ise yılın doktoru seçilen Prof. Dr. Sibel Pekcan oldu. Salgının ilk gününden itibaren üstün bir çaba ortaya koyan Sibel Pekcan, kendisi de koronaya yakalandı, yoğun bakımda tedavi altına alındı. Törende yılın doktoru ödülünü oğlu Doğuşcan Özkurt aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Mart 2021 Cumartesi, 11:53

Pamukkale Üniversitesi ev sahipliğinde PAÜ Hastaneleri tarafından düzenlenen törene, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 11’inci Komando Tugay ve Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Cengiz Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, PAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli Tabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, hekimler, sağlık çalışanları, Tıp Fakültesi öğrencileri ve davetliler katıldı.

Salgın şartları göz önüne alınarak sınırlı katılım ile gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuran Sabir Akkoyunlu’nun türkü dinletisi ile başladı.

Türkü dinletisinin ardından PAÜ Tıp Fakültesi 5. dönem öğrencisi Mehmet Furkan İlter, PAÜ Tıp Fakültesi Intern Dr. Gamze Elçi, PAÜ Tıp Fakültesi Intern Dr. Mert Belge sırası ile 14 Mart Tıp Bayramı’nın anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

PAÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin 14 Mart Tıp Bayramına dair duygu ve düşünce aktarımlarının arından tören, protokol konuşmaları ile devam etti.

“TIP FAKÜLTELERİNDE PANDEMİ SÜRECİ SONRASI TELAFİ EĞİTİMLERİ PLANLANMALI…”
PAÜ Etik Kurul Başkanı Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cüneyt Orhan Kara, tüm dünyada etkisini gösteren pandeminin diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de tıp eğitimini olumsuz etkilediğine dikkat çekti, tıp fakültelerinde telafi eğitimlerinin planlarının yapıldığını hatırlattı. Prof. Dr. Kara, geleceğin hekimlerinin açıklarını bu telafi eğitimlerle kapatacaklarına olan inancını dile getirdi.

“PANDEMİ İLE MÜCADELE EDEN ÜLKEMİZ VE TÜM DÜNYA BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ VERMEKTEDİR…”
Törende konuşan PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel ise, pandemi ile mücadele eden ülkemizin ve tüm dünyanın aslında bir kurtuluş mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, bu savaşta en ön cephede hekimlerin ve sağlık çalışanlarının fedakârca mücadele verdiğini vurguladı. Prof. Dr. Yüksel, bu mücadeleye de tüm vatandaşlardan tedbirlere uyarak katkı vermelerini istedi.


“PANDEMİ SÜRECİNDE HEKİMLERİMİZ VE SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN ÖNEMİ BİR KEZ DAHA ANLAŞILMIŞTIR…”
Denizli Tabip Odası Başkanı ve PAÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rıza Hakan Erbay da, hekimlerin ve sağlık çalışanlarının pandemi sürecinde çok önemli görevler yerine getirdiğini söyledi. Prof. Dr. Erbay, bu süreçte tedbirlere uyulması gerektiğine dikkat çekerek, kazanımların kaybedilmesinin altını çizdi. Bu sürecin, hekim ve sağlık çalışanlarının önemimi bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Prof. Dr. Erbay, tüm hekim ve sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

“SON BİR YILDIR ÇOK MÜCADELE ETTİK, ÇOK ÇALIŞTIK…”
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ise, 14 Mart Tıp Bayramı’na dair duygu düşüncülerini davetlilerle paylaşarak, ülkemizin son bir yıldır mücadele ettiği salgın döneminde en yoğun mesaiyi sağlık çalışanları olarak kendilerinin harcadıklarını kaydetti. İlk vakanın görüldüğü 17 Mart tarihinden itibaren Denizli’de kamu, özel ve üniversite olarak tek yürek olduklarını hatırlatan İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarına Allah’tan rahmet, yakınlarına ise başsağlığı ve sabırlar dileyerek tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.

REKTÖR KUTLUHAN: BİZ HEKİMLER, HASTALARIMIZ MUTLU İSE ANCAK MUTLU OLABİLİRİZ
Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 14 Mart Tıp Bayramı’na PAÜ olarak ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Tıp Bayramı’na dair duygu ve düşüncülerini paylaşan Rektör Kutluhan, “biz hekimler, hastalarımız mutlu ise ancak mutlu olabiliriz. Onların mutluysa, biz de mutluyuz” diye konuştu.

Prof. Dr. Kutluhan, 14 Mart’ın Tıp Bayramı olarak sadece ülkemizde kutlandığına dikkat çekerek, bu önemli ve değerli günün tüm dünyada kutlanmasını can-ı gönülden dilediğini, dünyadaki tüm sağlık çalışanlarının da 14 Mart Tıp Bayramını kutladığını söyledi.


Valisi Ali Fuat Atik de içinde bulunulan salgın süreci ile tüm sağlık çalışanlarının kıymetinin bir kez daha fazlasıyla anlaşıldığına dikkat çekti. Sağlık çalışanlarının bu süreçte gösterdikleri çabanın her türlü takdirin üzerinde olduğunun altını çizen Vali Ali Fuat Atik, “Bu süreçte Pamukkale Üniversitesi’nin kıymetli akademisyenlerinin bizim yanımızda olması ve süreç yönetiminde bizlere sağladığı çok değerli katkıları unutmuş değiliz. Bizim için bir güvence teşkil etmişti. Kıymetli hocamızdan neyi talep etsek anında karşılığını aldık. Hep birlikte şu anda salgın sürecini kısmen de olsa yavaşlattık. İnşallah, önümüzdeki yıllarda pandemiden uzak Tıp Bayramını yine hep birlikte kutlarız” dedi.

PAÜ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR. SİBEL PEKCAN’A PANDEMİ İLE MÜCADELESİNDEN DOLAYI “YILIN DOKTORU” ÖDÜLÜ VERİLDİ.
Törenin en anlamlı bölümü ise yılın doktoru ödül töreni oldu. Pandeminin Denizli’de görüldüğü ilk andan itibaren büyük mücadele gösteren Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, yılın doktoru seçildi.

Koronavirüse yakalanan hastaların tedavisinde etkin rol oynayan, bu süreçte gecesini gündüzüne katan Prof. Dr. Sibel Pekcan, bir süre önce mücadele ettiği koronavirüse yakalandı. Hastanede tedavi altına alınan ve yoğun bakım süreci devam eden yılın doktoru Sibel Pekcan adına ödülü oğlu Doğuşcan Özkurt Vali Atik’in elinden aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı