REKLAMI GEÇ

Kursiyerler eğitime başladı

Kursiyerler eğitime başladı

‘Dünyada bir pencere aç’ projesinin ilk kursiyerleri, eğitime başladı.

/ DENİZLİHABER / 28 Ekim 2009 Çarşamba, 17:31

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi’nin (Ulusal Ajans) desteklediği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda, Denizli Halk Eğitim Merkezi’nin ikinci Avrupa Birliği projesi olan ‘Dünyada bir pencere aç’ projesi, Hisar Köyü’nde gerçekleştiriliyor.

Bu sene, yurt dışındaki ortaklarıyla Varşova, Prag ve Senigallia’da toplantılar düzenleyerek projenin temellerini oluşturan proje ekibi, ilk pilot kursunu sade bir açılışla gerçekleştirdi. Kurs, ilk etapta 13 kişinin eğitim görebileceği mobil otobüste veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, toplam 5 ülkeyle ortaklaşa hazırlanan el kitapçığının, kursiyerlere dağıtılarak, konuların daha iyi anlaşılmasının sağlanacağını söyledi. Projenin, 50 yaş ve üstü vatandaşlar için oluşturulan bir proje olduğunu belirten Oğuz, “Bu proje, mobil bir ortamda gerçekleştiriliyor. İhtiyacı olanlara, kendi mahallelerinde ulaşıyoruz. Bu da 50 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız için bulunmaz bir fırsat” dedi.

Kursiyerler de kursun açılmasından dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Kursiyerler, “Artık torunlarımızla, internet üzerinden konuşabileceğiz. Bankada, kendimiz banka işlemlerimizi yapabileceğiz. Artık daha çok bilgileneceğiz ve daha çok okuyacağız” dediler.

Mobil ortamda başlayan ilk pilot kursta, sadece bilgisayar kullanması değil, yazıcı ve fotokopi makinesinin kullanımı da anlatılıyor.

İlk pilot kursun sade bir şekilde başlamasının akabinde, kursa gelen yoğun talepler üzerine, ertesi gün Denizli Merkez Halk Eğitim ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü’nde, ikinci bir kurs daha açıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı