REKLAMI GEÇ

Denizli’de 26 öğrenci LGS’de ful çıkardı, Vali Karahan altınla ödüllendirdi

Denizli’de 26 öğrenci LGS’de ful çıkardı, Vali Karahan altınla ödüllendirdi

Denizli, Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) yine önemli bir başarıya imza attı. Kentte sınava giren 12.360 adayın arasından başarılarıyla öne çıkan 26 öğrenci, tüm sorulara doğru yanıt verdi ve sınavda ful çıkardı. Öğrencilerin bu başarısı karşılıksız kalmadı. Vali Karahan, 26 öğrenciyle bir araya geldi, altınla ödüllendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 1 Temmuz 2019 Pazartesi, 17:52

1 Haziran’da yapılan Liselere Geçiş Sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tam puan alan öğrencilere çevrilmişti. Ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava Türkiye genelinde 1 milyon 25 bin 604, Denizli’den de 12.360 öğrenci katılmıştı. LGS’de Türkiye genelinde 565, Denizli’de ise 26 öğrenci soruların hepsini doğru yanıtlayarak tam puan aldı.

VALİ KARAHAN’DAN ÖDÜL
Vali Hasan Karahan, LGS’den tam puan çıkaran 26 öğrenciyi düzenlenen törenle ödüllendirdi. Törene Vali Hasan Karahan’ın yanı sıra Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, okul yöneticileri, öğretmenler, ödül almaya hak kazanan öğrenciler ve veliler katıldı.

Öğrencilere hediyelerini Vali Hasan Karahan ve Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz verdi.

Törende öğrencilere seslenen Vali Karahan, Denizli’nin eğitimde iyi bir noktada olduğunu belirterek, daha da iyi noktalara gelmek için çalışacaklarını söyledi.

Vali Karahan, “Bu başarı doğru yolda olduğumuzu ve daha ileri noktalara gidebilecek potansiyelimiz olduğunu bize gösteriyor. Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. Emeği geçen öğretmenlerimize, okul yöneticilerine, velilerimize, milli eğitim camiasının hepsine teşekkür ediyorum. Eğitim Denizli için önemli bir imkân ve bunu biz sonuna kadar elimizden gelen en iyi şekilde kullanmak için bütün gayreti gösteriyoruz. İyi bir noktadayız ve ciddi bir kamuoyu desteğimiz var. Bunu da karşılıksız bırakmadığınız için sizleri tekrar kutluyorum. İnşallah istediğiniz okullara yerleşirsiniz. Aynı başarıları lise eğitiminizi tamamladıktan sonra üniversite sınavında da göstereceğinize bütün kalbimle inanıyorum “ dedi.

2019 LGS Türkiye birincileri Denizli Valisi Hasan Karahan tarafından çeyrek altın ve başarı belgesi ile ödüllendirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı