REKLAMI GEÇ

LGS’ye Anakamp ile hazırlananlar kazandı: Türkiye birincisi Anakamp’tan

LGS’ye Anakamp ile hazırlananlar kazandı: Türkiye birincisi Anakamp’tan

Öğrencilerin hayatlarındaki en önemli aşamalar, lise ve üniversite sınavları. Bu aşamada doğru rehberlik ve yönlendirme, en az ders çalışma kadar önemli. Denizli’de hedefine ulaşmayı isteyen öğrencilerin tercih ettiği Anakamp, bu yıl da LGS dereceleri elde etti: LGS’de Türkiye birincisi çıkardı, fen liselerine 30, nitelikli liselere de 60’a yakın öğrenci gönderdi. Anakamp Müdürü Pınar Terzi, çok önemli Türkiye derecesini ve Denizli’de sınav hazırlığında fark yaratan Anakamp’ı anlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Temmuz 2023 Pazartesi, 17:00

Her yıl binlerce öğrenci ve ailesi, hayatın şekilleneceği bir sınavın heyecanını yaşıyor. Öğrencilerin başarı ve hedefe ulaşımında; bilgi kadar motivasyon ve rehberlik de çok önemli. Sınavlar bilgiye dayalı olsa da odaklanma olmadan, bilinenleri sağlıklı şekilde kağıda yansıtmak mümkün değil. Bu anlamda, Denizli’de 4 yıldan bu yana hizmet veren Anakamp, sadece sınav hazırlığı değil, kişisel gelişim, motivasyon ve rehberlik konusunda da farkını ortaya koyuyor.

Her yıl, hedefine ulaşmak isteyen öğrencileri kabul eden Anakamp, geçtiğimiz günlerde sonuçları açıklanan LGS’de de önemli başarılar elde etti. 500 tam puanla Türkiye birincileri arasına ismini yazdırdı. Ayrıca birçok öğrencinin hayalini süsleyen, önemli mesleklere geçiş sağlayan fen liselerine de hatırı sayılır bir öğrenci gönderdi. Nitelikli liselere giren öğrencilerde de farkını gösterdi.

Denizli Anakamp Müdürü Pınar Terzi

Denizli Anakamp Müdürü Pınar Terzi

Anakamp’tan önemli başarı: LGS’de Türkiye birincisi

Anakamp Müdürü Pınar Terzi, başarıya ulaşma formüllerini Denizli Haber ile paylaştı. Pınar Terzi ile LGS başarısını ve Anakamp’ı konuştuk…

– Başarı için kurum kültürü önemli. Anakamp’a ayrıca geleceğiz. Öncelikle taze başarılar hakkında konuşalım. LGS’de Türkiye birincisi çıkardınız. Düşüncelerinizi alabilir miyiz?

2022-2023 eğitim öğretim yılına başladığımız geçen yıl bu zamanlar büyük bir özveri ve heyecanla yola çıkmıştık. Güzel başlayan hazırlık sürecimiz, ülke olarak yaşadığımız olumsuz durumlara rağmen uzman rehberlik kadromuzun motivasyon çalışmaları ve psikolojik destekleri sayesinde hızlıca atlatılıp öğrencilerimizin hedefe kitlenmeleri sağlandı. Bir yıl boyunca yeri geldi geceledik, yeri geldi eğlendik ve sonuç olarak emeklerimizin karşılığını hep birlikte aldığımızı düşünüyorum. Anakamp ailesi olarak bu süreçte emeği geçen tüm öğretmenlerimize ve destek olan tüm velilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

– Elbette başarı tek bir derece ile değerlendirilemez. Diğer öğrencilerinizin hedefe ulaşma oranlarını paylaşır mısınız?

Evet, bir öğrencimiz tam puan aldı. Ancak diğer öğrencilerimizin sonuçları da gayet gurur verici. 30 fen lisesi ve en az 60 tane nitelikli okul yerleştirmesi bekliyoruz.

Sınava hazırlanan öğrencilere tavsiyeler

– Başarıya ulaşmanın bir formülü elbette vardır. Bu konuda öğrencilere ne tür tavsiyeler verebilirsiniz?

Anakamp ailesi olarak sürecin başından beri disiplinli çalışma ve istikrarlı plan uygulamalarını destekliyoruz. Öğrencilerimizin yakından takip edilmesi ve doğru yönlendirilmesi üzerinde duruyoruz. Tabii ki öğrencilerimizden beklentilerimiz programlı çalışma yapması ve hedeften haberdar olmasıdır. Asla erteleme yapmamalı ve birikmiş eksiklerle boğuşmadan yolculuğunu kaygıdan uzak bir şekilde tamamlamasıdır.

– Önümüzdeki yıl çalışma yapacak öğrencilere önerileriniz nelerdir?

Öncelikli bu yılı kesinlikle kaotik bir yıl haline getirmesinler. Sosyal aktivitelerini planlı bir şekilde yürütebilirler. Sadece akademik ilerleyişlerini olumsuz etkileyecek dijital bağımlılık ve duygusal çöküş yaşayabilecekleri ortamlardan uzak kalmaları gerekmektedir. Bu şekilde istikrarlı bir yürüyüşle zirve kaçınılmaz olacaktır. Ve tabii ki birlikte yol yürüyecekleri öğretmenleri ile gerekli ekipmanları seçtiklerinden emin olmalılardır. Değerli öğrencilerimize ve heyecanlı velilerimize Anakamp ailesi olarak başarılar diliyoruz.

LGS’den YKS’ye Anakamp uzmanlığı

Denizli’de öğrencilerin hedefe ulaşmalarına rehberlik eden Anakamp, hedefini her yıl büyütüyor. Motivasyonu artıran, öğrencilerin kendilerini tanımalarına yardımcı olan kişisel gelişime önem veriliyor. Kendini, ortaokul ve lise öğrencilerinin kendilerini geliştirmelerine adayan Anakamp uzmanları, 6’ncı sınıftan itibaren öğrencilerle buluşuyor. Ortaokul 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerine LGS odaklı eğitim veriyor.

9, 10 ve 11’nci sınıf öğrencileri de YKS için hazırlanıyor. 11’nci sınıftan itibaren YKS maratonuna hazırlanan öğrenciler, 12’nci sınıfta yoğun bir programa dahil oluyor. Fakat örgün eğitimi bir stres kaynağı olarak gören öğrenciler 12’nci sınıfı açık öğretimle tamamlamak istiyor. Böylelikle sınava daha iyi hazırlanacaklarını düşünüyorlar. Ama henüz 12’nci sınıfı görmeyen öğrencilerin mezuna kalan öğrencilerle aynı sınıfta sınava hazırlandığı örnekler de mevcut.

Açık öğretim öğrencilerinin ayrıcalığı var

Anakamp Müdürü Pınar Terzi, bu konuda çok hassas davrandıklarını ve Denizli’ye yeni bir anlayış kazandırdıklarını söylüyor. Terzi şunları söylüyor:

“11’nci sınıftan itibaren açık liseye geçme fikri olanlar için ayrıca program belirliyoruz. 11’nci sınıf öğrencilerinin mezun öğrencilerle aynı sınıfta olmaları büyük bir dezavantaj. Aynı sınıfta olmaları motivasyon açısından sorun oluşturuyor. Biz öğrencilerimizin motivasyonunu yüksekte tutma amacındayız. Bu anlamda açık lise öğrencilerimizi “okula gider gibi” disiplini içinde eğitimlerini sürdürüyoruz. Uzmanlarımız aracılığıyla “boşlamalardan arındırma” amacı taşıyoruz.”

Kişiye özel program hazırlanıyor

Sınav hazırlıklarında bireysel programlamanın çok önemli olduğuna vurgu yapan Anakamp Müdürü Pınar Terzi, “Her öğrencinin özel olduğuna inanıyoruz. Bu bağlamda rehberlik hizmetini de kişiye özel olarak planlanıyoruz. Bireysel programlama, analiz, kişisel olarak hazırlanma, bireysel yetenekler,  alanlar ve beklentileri göre hazırlıyoruz. Bu bizim önemli farklılıklarımızdan biri. Kadromuz üst seviyede. Kendimizi sürekli yenileyerek, bilimin ışığında dereceler yapmayı sürdüreceğimize inanıyorum” dedi.

Yenişehir Mahallesi’nde, kendine ait kampüsü içinde eğitim veren Anakamp’ı daha yakından takip etmek isteyenler; şu adresleri kullanabilirler:

Anakamp web sitesi için tıklayın

Anakamp Instagram hesabı için tıklayın

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı