REKLAMI GEÇ

Lise öğrencilerine bir şans daha

Lise öğrencilerine bir şans daha

Milli Eğitim Bakanlığı, bazı derslerden başarısız olan öğrencilere, tüm ortaöğretim kurumlarında, Eylül ayında yapılacak sorumluluk sınavları ile birlikte, bir sınav hakkı daha verdi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2010 Cuma, 17:44

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği’nin 41. maddesi gereğince, ortaöğretim kurumlarında ders kesimini takiben, ortalama yükseltme sınavları tamamlandı. Sınav sonuçlarını değerlendiren Milli Eğitim Bakanlığı, az da olsa bir kısım öğrencinin, sınavlarda istenilen başarıyı elde edemediklerini tespit etti ve başarı oranını yükseltmek için, öğrencilere bir sınav hakkı daha tanıdı. Milli Eğitim bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün, 27 Temmuz 2010’da, konuya ilişkin yayınlanan genelgesine göre, sadece 2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılı’na mahsus olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm ortaöğretim kurumlarında, Eylül ayında yapılacak sorumluluk sınavları ile birlikte bir sınav hakkı daha verildi.

Buna göre;
Eylül ayında yapılacak olan sorumluluk sınavı döneminde; önceki yıllardan sorumlu olunan dersler ile alan değişikliğinden dolayı sorumlu tutuldukları derslerin yanı sıra ders kesiminde gerçekleştirilen ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavları sonu itibariyle, sınıf geçip geçmediklerine bakılmaksızın, öğrencilerin bu öğretim yılında öğrenim gördükleri sınıfta başarısız oldukları en fazla 4 dersten sınava alınmalarına karar verildi.

Sınava girilecek derslerin, 16-20 Ağustos 2010 tarihleri arasında öğrenci velisi tarafından dilekçe ile okul müdürlüğüne bildirilmesi gerekiyor.

İkinci defa sınıf tekrarı durumuna düşmesi sebebiyle, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı ders kesimi ve ortalama yükseltme sınavları sonu itibariyle okulla ilişiği kesilen öğrencilerden; bu genelge kapsamında yapılacak sınavdan yararlanmak isteyenlerin 13 Ağustos 2010 tarihi mesai bitimine kadar müracaat etmeleri halinde, tekrar eski okullarına kayıtlarının yapılarak sınavlara alınmasına da karar verildi.

Sınav takvimi yapılırken; 2010-ÖSYS’de herhangi bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ve bu genelge kapsamında sınava girecek öğrencilerin durumları da dikkate alınacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı