REKLAMI GEÇ

Liseli öğrenciler Termal Bebek Bezi patenti aldı

Liseli öğrenciler Termal Bebek Bezi patenti aldı

AYDEM Fen Lisesi Öğrencileri okul laboratuvarında geliştirdikleri Termal Bebek Bezi projelerine Türk Patent ve Marka Kurumundan Patent aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Aralık 2021 Cuma, 12:16

AYDEM Fen Lisesi Kimya Öğretmeni Hüseyin Poslu ile 8 öğrenci 2020 yılında geliştirdikleri Termal Bebek Bezi projeleriyle  Patentle Türkiye Yarışmasına başvurma hakkı kazandılar. Türk Patent ve Marka Kurumu yarışmaya katılmaya hak kazan projelere aynı zamanda patent vererek destek oldu.

EKİCİ, ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

İl Millî Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, AYDEM Fen Lisesini ziyaret ederek patent alma başarısı gösteren öğretmen ve öğrencilerini ödüllendirdi. Müdür Ekici konuşmasında “İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin gösterdiği çabalar sayesinde Aydem Fen Lisesi; akademik, sosyal, kültürel ve sportif olmak üzere her alanda kendini ispatlamayı başarmış ilimizin başarısında çok ciddi katkıları olan bir okulumuz.  Okulların, içerisinde yalnızca ders işlenip sınavlar yapılan, sınırları dört duvarla çizilebilecek öğretim ortamları olmadığını ısrarla belirtiyoruz. Aksine okullar; öğrencilerin hayata hazırlandığı, yaşamsal pratiklerini kazandıkları, sosyal faaliyetten akademik çalışmalara, kültürel mirastan bilimsel kazanımlara kadar birçok alanda söz sahibi olabilecekleri ortamları hazırlayan eğitim yuvalarıdır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı