REKLAMI GEÇ

Liselilerden hayrete düşüren projeler

Liselilerden hayrete düşüren projeler

2007–2008 Beceri Tabanlı Proje Yarışması’nın ödülleri, Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu. 8 dalda toplam 68 projenin katıldığı yarışmada, 34 proje değerlendirmeye alınırken bunlardan 26’sı ödül almaya layık görüldü.

/ DENİZLİHABER / 14 Nisan 2008 Pazartesi, 00:00

Liseler arası 2007–2008 Beceri Tabanlı Proje Yarışması sonuçlandı. Yarışmanın ödül töreni, Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ve çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleşti. 8 dalda toplam 68 projenin katıldığı yarışmada, yalnızca 34proje ön elemeyi geçebilirken, bunlardan 26’sı ödül almaya layık görüldü. Elektrik, elektronik ve otomasyon, bilgi ve iletişim teknolojileri, kişisel ve sosyal hizmetler gibi alanlarda projelerini sergileyen öğrenciler, birbirinden ilginç, işlevsel ve yaratıcı fikirlerle görenleri hayrete düşürdü. Yarışmada, görme engelliler için bilgisayar programı, maliyeti ve karışıklığı azaltan kapı zili gibi farklı kategorilerde projelerin sunumu yapıldı.

Ödül töreninin açılış konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz ve Vali Yardımcısı Ertekin, konuşmalarında mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yaptı. Özellikle de Denizli’nin bir sanayi kenti olduğuna vurgu yapan Ertekin, “Tekstil, mermer, kablo ve bir çok sanayi ürününde dünya piyasalarında kendini kanıtlamış olan Denizli için, mesleki ve teknik eğitim, son derece büyük önem taşıyor” dedi. Konuşması sırasında öğrencilere seslenen Ertekin, “Mesleki ve teknik eğitim şu anda sizin açınızdan bir dezavantaj olarak algılanıyor olabilir. Ama çok yakın bir zamanda siz de diğer liselilerle eşit şartlara sahip olacaksınız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı