Mühendis adaylarına tanıtım toplantısı

Pamukkale Üniversitesi Makina ve Endüstri Bölümü’ne yeni başlayan öğrencilere yönelik tanıtım toplantısı düzenleyen Makina Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Bolat Ferhat Arıkan, teknik öğretmenlere sınavla mühendislik unvanı verilmesinin büyük haksızlık olduğunu belirtti.
/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2013 Çarşamba, 10:12
Makina Mühendisleri Odası Denizli Şubesi tarafından bu yıl Pamukkale Üniversitesi’nde eğitime başlayan Makina ve Endüstri Mühendisliği bölümü öğrencilerine yönelik bir tanıtma toplantısı düzenlendi.
Şube binası toplantı salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Makine Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Polat Ferhat Arıkan, Yönetim Kurulu Sekreteri Oktay Ulutaş ve Şube Müdürü Ali Ergenekon ile çok sayıda öğrenci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube başkanı Polat Ferhat Arıkan, Makina Mühendisleri odasının, 18 Şube, 55 İl Temsilciği, 41 İlçe Temsilciliği, 10 Mesleki Denetim Bürosu, Asansör Kontrol Merkezi, Akredite Muayene Kuruluşu, Akredite Deney Laboratuvarı, Akredite Kalibrasyon Laboratuvarı, Akredite Personel Belgelendirme Kuruluşu olarak hizmet verdiğini vurguladı.
Meslek İçi Eğitim Merkezi ve bin 500‘e ulaşan İşyeri Temsilciliği ile Ülke genelinde yaygın bir örgütlenmeyi sağlayan Makine Mühendisleri Odası’nın 1954‘te 902 olan üye sayısı bugün yaklaşık 80 bine ulaştığını belirten Şube Başkanı Bolat Ferhat Arıkan, “ Şubemiz ise Denizli ile birlikte Aydın, Muğla, Uşak il temsilcilikleri Nazilli, Bodrum, Fethiye, Marmaris, Milas, Ortaca ilçe temsilciliklerini bünyesinde barındırmaktadır” dedi.
Teknik öğretmenlere sınavla mühendislik unvanı verilmesinin büyük haksızlık olduğunu ve bunun hem mühendislere hem de mühendislik eğitimi alan öğrencilere büyük haksızlık olduğunu dile getiren Arıkan, “ Oda çalışmaları halktan, emekten, demokratikleşmeden yana, yurtsever ve anti-emperyalist anlayışla yürütülür. Oda çalışmalarında, meslek ve meslektaş sorunlarının ülke ve toplum sorunlarından ayrılmayacağı temel ilke kabul edilir. “Kamu çıkarlarını korumak” halkın yanında, halkın yararına olmak anlamındadır. “Kamu yararına çalışmak” veya “kamu çıkarlarını gözetmek” demokratikleşme, insan hakları, sosyal adalet alanlarında da politikalar üretmeyi, çözümler önermeyi gerektirir.Kamu yararına çalışan benzer örgütler ve sivil toplum oluşumları ile sürekli ilişkiler içerisinde olunur. Kamuoyu oluşturmaya yönelik çabalar içerisinde Oda da kaçınılmaz olarak yer alır” diye konuştu.
Arıkan, öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasını şöyle devam etti: “ Ulusal bağımsızlığın kazanılması ve ulusal sanayinin gelişmesi için çalışılır. Bilim ve teknolojinin gelişmesinin ve toplumun ilerlemesi doğrultusunda kullanımının ön koşulu olarak özgür düşünce ortamı yani demokrasi savunulur. Ülkenin düşünen, üreten, çözümler öneren bütün kurumlarıyla kurumsal ilişki içerisinde olunur. Mesleğimiz ve Oda’mız ile ilgili yasaların isteklerimiz doğrultusunda şekillenmesi için gerekli girişimlerde bulunulur.”