REKLAMI GEÇ

Öğrenci Yurdu’nda sona gelindi

Öğrenci Yurdu’nda sona gelindi

Denizli’nin 4 ayrı ilçesinde yapımları süren kız öğrenci yurtlarında çalışmalar devam ediyor. Merkezefendi Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu ise kısa bir süre sonra tamamlanacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Ekim 2018 Cuma, 11:11

Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Üyesi Dr. Sema Ramazanoğlu yayınladığı yazılı bir açıklamayla kız çocuklarını çocuk yaşta evliliklerden, şiddet, taciz, tecavüz ve her türlü istismardan korumak için onların eğitimini ön plana çıkarılması gerektiğini söyledi.


2012 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 11 Ekim tarihinin “Dünya Kız Çocukları Günü” olarak ilan edildiği belirtilen açıklamada, dünya genelinde her beş dakikada bir kız çocuğunun şiddet sonucu hayatını kaybettiği, her 4 kız çocuğundan birinin evlendirildiği ve insan kaçakçılığı suçlarında ise kurbanların yüzde 71’inin kadınlar ve kız çocuklarından oluştuğu belirtildi.

Ekonomik, sosyal ve psikolojik sorunları bahane ederek kız çocuklarının eğitimini feda edilemeyeceğinin de altı çizilen açıklamada, “Kız çocuklarımızı devletin güvenli kurumları olan ortaöğretim yurtlarında barındırıp 12 yıllık temel eğitimlerini sağlamak devletimizin sorumluluğundadır. Bu sorumluluk bilinciyle Merkezefendi ortaöğretim kız öğrenci yurt projemizde sona yaklaştık. Pamukkale, Sarayköy, Honaz ilçelerimizdeki yurt projelerimiz de tüm hızıyla devam ediyor. Kız çocuklarımız, anne ve babalarının gözleri arkada kalmadan güven içerisinde her türlü insanî konforun da sağlandığı bu yurtlarımızda eğitimlerini tamamlayacaklar. Eğitim-öğretimde fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak ve kız çocuklarımızın her türlü imkandan yararlanması adına pek çok tedbiri almayı sürdüreceğiz” denizldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı