REKLAMI GEÇ

Meslek liseliler sanatsal etkinlikte buluşuyor

Meslek liseliler sanatsal etkinlikte buluşuyor

“Meslek Liseleri Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor” projesi kapsamında meslek lisesi öğrencileri sanatsal yönlerini geliştiriyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Mart 2021 Pazartesi, 15:10

Denizli’de 14 meslek lisesi ile Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri online olarak sanatsal etkinlikler gerçekleştiriyor.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, ülke genelinde ‘Meslek Liseleri Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor’ projesinin mesleki eğitim gören öğrencilerin bölgelerindeki güzel sanatlar liseleri öğrencileri ile sanatsal bilgi ve deneyim paylaşımını kapsadığını söyledi.

Ekici, “İki ay sürecek olan etkinlik çalışmalarında öğrenciler haftanın iki günü birer saat online olarak bir araya gelecek. Öğrencilerimizin etkileşimleri ile ortaya çıkan eserler online platformda sergilenecek ve ödüllendirilecek. İlimizdeki meslek liseli öğrencilerimizi Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz ile eşleştirildik. Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerimiz akranları ile sanat alanındaki bilgi, beceri ve deneyimlerini öğretmenleri rehberliğinde paylaşacak. Tüm bu çalışmalar akran paylaşımı ve öğrencilerin birbirleri ile olan güzel çalışma ortaklığının başlangıcı olacaktır. Öğrencilerimizin online olarak yapacakları iki aylık çalışma süresi boyunca üretecekleri eserler değerlendirilerek, deceye giren ilk üç öğrenciden müzik alanı ve görsel sanatlar alanı birincilerine diz üstü bilgisayar hediye edilecek. Sanatsal yönü güçlü olan bir meslek elemanının üretimde ve yeni fikirler oluşturmada daha da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı