REKLAMI GEÇ

Milli Eğitim Bakanlığı, siber zorbalık ve akran zorbalığını müfredata aldı

Milli Eğitim Bakanlığı, siber zorbalık ve akran zorbalığını müfredata aldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaokullarda seçmeli dersler kapsamına alınan “okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları” kapsamında siber zorbalık ve akran zorbalığıyla mücadeleyi öğrencilere anlatacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2023 Çarşamba, 12:45

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan “okul temelli sosyal sorumluluk çalışmaları” dersinin müfredatı, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onayından geçti.

AA muhabirinin MEB yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Ortaokul 6, 7 ve 8. sınıflarda her bir düzeyi 72 saatlik öğretim programını içeren ders, 2023-2024 eğitim öğretim yılında seçmeli dersler kapsamına alınmıştı.

Dersin müfredatı ile öğrencilere toplumsal duyarlılık ve sorumluluk bilinci kazandırmak, toplumsal sorunlara farkındalık oluşturmak amaçlanıyor.

Öğrencilerin sosyal sorumlulukları anlamalarını ve bu sorumlulukları etkili şekilde yerine getirmelerini sağlayacak içeriklerin yer aldığı müfredatta, öğrencilere sadece teorik bilgi değil aynı zamanda günlük yaşam becerilerini geliştirmelerine yardımcı etkileşimli eğitim ortamları oluşturulacak.

TEORİDEN UYGULAMAYA GEÇİLECEK
Dersin 6. sınıflara yönelik müfredatı, “sosyal sorumluluk”, “toplumsal farkındalık oluşturma”, “toplumsal değerler ve ahlak”, “çevre ve sürdürülebilirlik”, “toplumsal sağlık” ve “sosyal yardımlaşma” ünitelerinden oluştu.

Derste, ileri kademelerde teorinin yanında uygulamaya dönük kazanımlara ağırlık verildi. Bu kapsamda mevcut ünitelere ek olarak 7. sınıflarda “toplum hizmeti ve gönüllülük” ünitesi, 8. sınıflarda ise “sosyal girişimcilik ve inovasyon” ile “küresel sorunlara bakış” üniteleri de okutulacak.

“Sosyal sorumluluk” ünitesinde, gönüllülük, empati, diğerkamlık, toplumsal farkındalık, sürdürülebilirlik, toplumsal fayda ve sosyal girişimcilik kavramları üzerinde durulacak.

Öğrencilerin toplumsal yardımlaşma ve dayanışma kapsamında bir sosyal yardımlaşma projesi tasarlayarak projelerini uygulamaları, ardından bunları toplum yararı açısından değerlendirmeleri beklenecek. Görsel kaynağı: Anadolu Ajansı

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı