REKLAMI GEÇ

Minikler, hayvan kliniğinde

Minikler, hayvan kliniğinde

Zübeyde Hanım Anaokulu’nun minik öğrencileri Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği’ni ziyaret etti. Öğretmenleri tarafından hayvan sevgisini öğrenmeleri için kliniğe getirilen çocuklara, burada yapılan uygulamalar anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 19 Şubat 2010 Cuma, 18:07

Sokak hayvanlarının, aşılandığı, parazit kontrolleri ile tedavilerinin yapıldığı ve kısırlaştırıldığı Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği, Zübeyde Hanım Anaokulu’nun minik öğrencilerini ağırladı. Ziyarete gelen Anaokulu öğrencilerine klinik gezdirildi ve burada yapılan uygulamalar hakkında bilgi verildi.

Gezide çocuklara eşlik eden Klinik Sorumlusu Veteriner Hekim Emine Dangal, kliniklerinin yaralı, hasta ve sahipsiz hayvanlara, gelen şikayet üzerine 7 gün 24 saat anında müdahale ettiklerini kaydederek, “Kliniğimize gelen şikayet üzerine hayvanları toplayarak gerekli müdahaleyi yapıyoruz. Hayvanlara aşılarını yapıp kısırlaştırarak onların üremelerinin ve çevreye zarar vermelerinin önüne geçiyoruz” dedi.

Hayvanlara gerekli müdahaleyi yaptıktan sonra tekrar aldıkları yere bıraktıklarını söyleyen Dangal, “Bilinmelidir ki bizim müdahale ettiğimiz kulağında küpe olan hayvanlar zararsızdır. Anne ve babalara sesleniyorum. Sokak hayvanları, kendilerine kötü davranılmadığı sürece kimseye zarar vermez. İnsanların sokak hayvanlarına tahammülleri her geçen gün azalıyor. Hayvanlara karşı toplumumuzun sevgisi bitme noktasına gelmiş. Hayvanı ve doğayı sevmeyen, insanı da sevmez. Bu düşünceyle çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılayalım. Temkini elden bırakmayarak çocuklarınızın onlarla iletişim kurmasını sağlayın. Kliniğimizi çocuklarınızla ziyaret edin. Bu ziyaretlerle çocuklarınızın kişisel gelişimine katkı koymuş olursunuz. Büyüklerin sokak hayvanlarına karşı kendi içinde yaşattığı korkuları çocuklarına aktaramamasının tek yolu onları sevmeleriyle mümkün. Bu da sağlıklı bir toplum olabilmemizi sağlar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı