REKLAMI GEÇ

Münevver-Nazif Dirlik İlkokulu’nun temeli atıldı

Münevver-Nazif Dirlik İlkokulu’nun temeli atıldı

İşadamı Derya Baltalı’nın eğitime katkıları sürüyor. Daha önce 2 milyon lira bağışla Hürriyet Ortaokulu’na Münevver-Nafiz Dirlik, 1 milyon 250 bin lira bağışla Kınıklı’daki bilim sanat merkezine de Nezihe-Derya Baltalı Bilim Sanat Merkezi adını ismini verdiren Baltalı, şimdi de Aktepe Mahallesi’nde kayınpederi ve kayınvalidesinin adını taşıyacak okul yaptırıyor. 24 derslikli Münevver –Nafiz Dirlik İlkokulu’nun temeli atıldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2015 Pazar, 13:49

Aktepe Mahallesi’ne yapılacak okulla ilgili 3 Şubat’ta valilikte imzalanan protokole uygun olarak Münevver –Nafiz Dirlik İlkokulu’nun temeli atıldı. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Vali Vekili Ekrem Büyükata, AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, hayırsever İşadamı Derya Baltalı ve ailesi ile mahalle sakinleri katıldı.

Konuşmasına eğitime katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür ederek başlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye’nin eğitimde çok önemli bir yol kat ettiğini söyledi. Zeybekci,”Eğitim bütün sıfırların başındaki 1 gibidir. O bir yoksa diğer sıfırlar hiçbir anlam ifade etmiyor. Ama sıfırların başında 1 varsa o sayılar milyon yapıyor, milyar yapıyor. Eğitimde yoksak, bilimde, bilgi üretmede olamıyoruz. Eğitimde yok isek sanayileşmede, bilgi teknolojisinde, üretimde yokuz” dedi.

Gençlerin ve çocukların hiçbir zaman ümitsizliğe kapılmamalarını isteyen Bakan Zeybekci, “Buradaki kardeşlerime söylüyorum, devletimiz eğitim için olması gereken her şeyi yapıyor. ‘Okuyacağım’ diyen çocuğumuzu, okutamayan devlet, devlet değildir. Gerek ilköğretim gerek orta öğretimde gerekse üniversitede biz okumak isteyen bütün çocuklarımıza ulaşıyoruz. Türkiye’de ‘Ben okuyacağım’ deyip de okuyamayan çocuğumuz varsa o bayrak dalgalanmaz, o devlet payidar olamaz. O devlet sürdürülemez” diye konuştu.

3.2 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
Temeli Bakan Zeybekci, işadamı Derya Baltalı ve protokol üyeleri tarafından atılan Münevver- Nazif Dirlik Anafartalar İlkokulu, bodrum+zemin+3 kat olarak inşa edilecek. Konferans salonu ve 24 derslikli ilkokulun, 2016 yılında bitirilmesi bekleniyor.

Eğitim kurumu 3 milyon 250 bin liraya mal olacak. Bu paranın 1 milyon 250 bin lirası Derya Baltalı’nın daha önce yaptığı bağıştan sağlanacak. Kalan 2 milyon lirayı da hayırsever işadamı karşılayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı