REKLAMI GEÇ

Mutluluktan ağlatan hayırseverlik

Mutluluktan ağlatan hayırseverlik

Denizlili hayırsever Abalıoğlu Ailesi eğitime yaptığı katkılara bir yenisini daha ekliyor. Daha önce Denizli’ye 5 okul yaptıran Abalıoğlu Ailesi, şimdi “DENTAŞ Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi” yaptırmak için protokol imzaladı. Törende duygulanan Denizli Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar, gözyaşlarını tutamadı.

/ DENİZLİHABER / 25 Şubat 2014 Salı, 16:30

DENTAŞ Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin protokol imza töreni Vali Abdülkadir Demir’in makamında imzalandı. Törene, hayırseverler Dentaş A.Ş. adına Ali Abalıoğlu, Zümrüt Erikoğlu, Ali Yavuzçehre, Suat Kuyumcu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve Denizli Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar katıldı.

Törende konuşan İşadamı Ali Abalıoğlu, “Hayırlı bir iş için buraya toplandık. Sayın Vali’mizden Denizli’de otistik çocuklar için bir okul eksiği olduğu bilgisini aldık. Biz de otistik çocuklar için Dentaş A.Ş Kağıt Sanayi adına bir okul yaptırmayı düşündük. Engelli yavrularımızın eğitim aldığı okuldaki şartların kötü olduğunu tespit ettik. Bu okulu yapmaya karar verdik. Mimar Cengiz Bektaş’ın hazırlayacağı bu proje Türkiye’ye farklı bir otistik okul projesi hediyesi olacak. Türkiye’nin en şanslı illerinden birisi bence Denizli… Çünkü işadamlarımız okul yapımında gayet iyi atılımlarda bulunuyor. Bir de Denizli’de özel okul anlamında pek esikliğin kalmayacağına da inanıyorum. Bu projede katkısı olan herkese teşekkür ederim. Denizli’miz için hayırlı bir adım olduğunu düşünüyorum” dedi.

Otistik Çocuklar için oluşacak bu okulun Denizli’de bir ilk olacağını belirten Vali Abdülkadir Demir, “2013 yılında hayırseverlerimizle 13 protokol imzaladık. Bu Denizli’nize 680 derslik kazandıracağımız anlamına geliyor. Yılın ilk protokolünü Dentaş A.Ş ile imzaladık. Abalıoğlu ailesinin anne ve babalarının isimlerini yaşattığı okullar var. Ali Bey ve İsmet Bey beni aradılar ve okul yaptırmak istediklerini söylediler. Ben de Denizli’de otistik çocuklar için bir eğitim merkezi yapılmasının iyi olacağını anlattım. Onlar da bu isteğimi geri çevirmediler. Bu okul ile birlikte Denizli’de özel eğitim okul eksikliğinin kalmayacağından eminim. Şimdi inşaatı devem eden okullarımızdan üstün zekalı çocuklarımız için Bilim Sanat Merkezi bitmek üzere, Rehberlik Danışmanlık okulu tamamlanacak ve Denizli bu okul ile birlikte özel okullarla tamamlanmış olacak. Katkıda bulunan hayırseverlerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

ic

MUTLULUK GÖZYAŞLARI
Otistik çocuklar için yapılacak okulun büyük bir eksiği gidereceğini belirten Denizli Zihinsel Engelliler Koruma Derneği Başkanı Dr. Ayten Bahtiyar, “Benim çocuğum da otistik. Bu okulla birlikte nice çocuklarımızın rahat bir nefes alacağını, daha iyi koşullara kavuşacağını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Merkezefendi Adalet Mahallesi’nde inşa edilecek olan 120 öğrenci kapasiteli DENTAŞ Otistik Çocuklar Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin protokolü imzalandı.

Yorumlar

dilek aikn bülbül   -  Bağlantı 27 Şubat 2014, 18:31

Merabalar ben 18 yasinda mentalretardosyon cocugu olan bir anneyim yazinizi baatan sonuna kadar okudum ve cok mutlu oldum goz yaslarimi tutamadim allah sizlerden razi olsun bu yavrularimuz el uzatiginiz için dr ayten haniminda elleri opulecek ununde egilecek bir insan guzel kapli insan rabbim boyle guzel insanlarla hep karsilastirsin bizlwri yureginize saglik….ben istanbul beykozdan dilek akin bulbul…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı