REKLAMI GEÇ

Öğrenci Meclisi Başkanı mazbatasını aldı

Öğrenci Meclisi Başkanı mazbatasını aldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi” kapsamında geçtiğimiz günlerde yapılan İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimlerinde en fazla oyu alarak başkan seçilen Kamil Kurt, mazbatasını aldı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Aralık 2018 Çarşamba, 14:03

Cumhuriyetin demokrasiyle güçlendirilmesi öğrencilerin yerleşik bir demokrasi, seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün oluşturulması, hoşgörü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi amacıyla yapılan İl Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimlerinde başkan seçilen öğrenci Kamil Kurt, mazbatasını İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz’dan aldı.

Öğrencilerin eğitim-öğretiminin yanında geleceğe hazırlanmasında bu tür projelerin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz “Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi”, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle 2004 yılında uygulamaya konuldu. Bu proje ile çocuklarımıza ve gençlerimize çoğulculuk ve katılımcılık konularında farkındalık ve beceri kazandırmak, farklı düşünce ve inançlar ile bireylerin hak ve özgürlüklerine saygı duymalarını sağlamak, seçme seçilme, oy kullanma gibi demokratik değer, tutum ve becerileri kazandırmak, okullarımızda ve toplumumuzda demokrasi kültürü ve bilincini geliştirmek hedeflenmektedir. Öğrencimiz Kamil Kurt’a il öğrenci meclisi başkanlarından oluşan Türkiye Öğrenci Meclisi başkanlığı seçimlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı