REKLAMI GEÇ

Öğrenci Velileri Derneği, ‘eşitsizlik arttı’ diyerek sınavların iptalini istedi

Öğrenci Velileri Derneği, ‘eşitsizlik arttı’ diyerek sınavların iptalini istedi

Öğrenci Veli Derneği Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı, salgında çocukların eğitimde yaşadığı sorunların ve eşitsizliklerin daha da arttığını belirterek sınavların iptal edilmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 24 Aralık 2020 Perşembe, 15:24

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) Denizli Şubesi Başkanı Hüseyin Savaş İnbaşı, aylardır seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi, “Tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkından sorumlu olan bakanlık ise uyarılarımızı, yaşadığımız sorunları görmezden gelmeye, gerçekliği olmayan sayısal verilerle yok saymaya devam ediyor. Fiziksel hareketliliğin azaltılmasına yönelik adımlar atılmadı. Okullarda gerekli ve yeterli önlemler alınmadı. Salgın yayılımının artması nedeniyle okullar, sınıflar karantinaya alındı, seyreltilmiş yüz yüze eğitim önlemlerin yetersizliği nedeniyle sonlandırıldı” diye konuştu.

YILBAŞINDAN SONRAKİ YÜZ YÜZE SINAVLAR YAPILMASIN
İnbaşı, 4 günlük sokağa çıkma yasağından hemen sonra yüz yüze sınavların yeniden yapılacak olduğunu hatırlatarak, “Bakanlık biz velilere, çocuklarımıza rağmen kararlar alamaz, uygulayamaz. Ödediğimiz vergilerle okullar biz velilere, tüm yurttaşlara aittir. Eğitim ile ilgili tüm kararlar biz veliler ile birlikte alınmalıdır. Çocuklarımızın sağlığından ve geleceklerinden endişeliyiz. Eğitim en temel haktır. MEB tüm çocuklarımızın eğitim hakkından sorumludur. Çocuklarımızın uzaktan eğitimde ihtiyaç duyduğu tüm cihazlar ve internet erişimi devlet tarafından ücretsiz sağlanmalı ve yüz yüze sınavlar bir an önce iptal edilmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı