REKLAMI GEÇ

Öğrenci velilerinden lise tercih sistemine tepki

Öğrenci velilerinden lise tercih sistemine tepki

Ortaokuldan liseye geçişte bu yıl uygulanmaya başlanan sisteme tepkiler artarak sürüyor. Sınav sonuçlarının açıklanması ve tercih sürecinin başlaması nedeniyle mağdur olacağını düşünen öğrenci velileri alanlara çıktı, eylem yaptı, yanlıştan dönülmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Temmuz 2018 Perşembe, 17:04

Lise tercih sistemine yönelik tepkiler büyüyor. Kınıklı Basma Boya, Merkez, Abalıoğlu ve Atatürk Ortaokulu’ndan çocukları bu yıl mezun olan bir grup veli, Candoğan Parkı önünde basın açıklaması yaptı, tercih sistemine itiraz etti.

Ellerinde pankartlarla tercih sistemini eleştiren grup adına açıklamayı öğrenci velisi Aysel Özkanlı yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın zamansız ve hukuksuz bir şekilde liselere giriş sistemini değiştirdiğini belirten Özkanlı, çocukların bu plansız değişim nedeniyle mağdur olduğunu söyledi.

Özkanlı, “Sınavın matematik testindeki skandal çocuklarımızı bir kez daha yıpratmış, morallerini bozmuştur. Bütün bunların üstüne tercihlerdeki adaletsizlikler, kota getirilerek sınırlama yapılması, bazı Anadolu liselerinin kontenjanlarının düşürülmesi, kayıt bölgelerinin adaletsizlikler içermesi mağduriyetimizi daha da artırmıştır” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nı gelişigüzel hazırladığı bu sistemden vazgeçmeye davet eden Özkanlı, “Fen ve sosyal bilimler dışındaki bütün okullara tercihler serbest olmalıdır. Meslek liseleri uygulamalı eğitime geçmeli, araç ve donanım olarak yenilenmelidir. Dört duvar ve yazı tahtası ile meslek lisesi olmaz. Veliler olarak bu dayatmaya karşı çıkıyor, çocuklarımızın daha fazla mağdur edilmemesini istiyoruz. Bu sistemin hukuksuz ve dayatmacı yönüne karşı dava açan Eğitim-İş Sendikası’na, katkıları için Öğrenci Veli İşbirliği Derneği’ne teşekkür ederiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı