REKLAMI GEÇ

“Öğrenciler düşünce eğitimi alsın”

Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Türk toplumunun okumayan ve düşünmeyen bir toplum haline getirildiğini belirterek, “Okullarda öğrencilerin haftada bir gün düşünme eğitimi almasını isteyeceğiz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 20 Eylül 2008 Cumartesi, 00:00

Pozitif Eğitim Danışmanlık’ın davetlisi olarak bir dizi seminer için Denizli’ye gelen Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde, basın mensuplarıyla buluştu. Sorgulamayan ve düşünmeyen bir toplum olduğumuzu söyleyen Oğuz Saygın, bunun nedeninin mevcut eğitim sistemimiz olduğunu söyledi. Saygın,mevcut eğitim sistemini eleştirerek “Eğitim sistemimiz test ve tost çocukları yetiştiriyor. Sorgulamayan, mevcut şıklardan birini tercih ederek, yaşamını devam ettiren bir toplum olduk” dedi.

Sorgulamayan bir toplumun gelişemeyeceğini belirten Saygın, “Hepimize Nasrettin Hoca fıkraları anlatıldı. Hiç birimiz, Nasrettin Hoca’nın göle maya çalmasını sorgulamadık. Eğer bunu sorgulayabilseydik, bugün iş dünyası ‘ya tutarsa’ diye hareket etmeyecekti. İş kurarken üzerinde düşünülecek, araştırılacak, sorgulanacak ve alt yapısı sağlam işler kurulacaktı. Bugün ise tam tersi. Bir yıl önce caddeden geçerken gördüğümüz 100 dükkandan 30’unu bir yıl sonra göremiyoruz” diye konuştu

Düşünce gücünü doğru kullanarak imkansız denebilecek başarıları elde etmenin mümkün olduğunu belirten, Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın “Geminin rotasını kaptan belirler, hayatınızın rotasını da düşünceleriniz. Düşüncelerinizi ise sadece siz belirlersiniz” dedi.

Türk toplumunun çok televizyon seyrettiğini ve okuma alışkanlığı olmadığını da vurgulayan Saygın, “Okumayan bir toplum düşünemez ve sorgulayamaz. Biz günümüzde düşüncenin ve faklılık yaratmanın önemli olduğunu başta eğitim camiası olmak üzere iş dünyasına anlatmaya çalışıyoruz. Onlar da bunun farkındalar. Bugüne kadar yaptığımız çalışmaları rapor halinde Milli Eğitim Bakanlığı’na sunacağız. Okullarda öğrencilerin haftada bir gün düşünme eğitimi almasını isteyeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı