REKLAMI GEÇ

ÖĞRENCİLER İŞ İSTEDİ, SANAYİCİLER “HAZIR” DEDİ

ÖĞRENCİLER İŞ İSTEDİ, SANAYİCİLER “HAZIR” DEDİ

Honaz Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine yönelik olarak kurulan, okul bünyesindeki laboratuvar çok sayıda davetlinin katılımı ile hizmete girdi.

/ DENİZLİHABER / 10 Aralık 2010 Cuma, 17:35

Honaz Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonu’nda yapılan törende, DESİAD üyeleri ile öğrenciler buluştu. Toplantıya; Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu başta olmak üzere öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Honaz Meslek Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Necmi Özdemir’in sunuculuğunda ve organizesinde gerçekleştirilen açılış töreninde, üniversite-sanayici işbirliğinin temel öğeleri ele alındı, sanayici ve iş adamlarının üniversite ile işbirliği sonucunda ara eleman açığının meslek yüksek okulu ile birlikte kapanacağı konuşuldu. Sanayiciler öğrencilere “Kapımız her zaman açık.” dedi. Törenin açılış konuşmasını HMYO Müdürü Orhan Karadeniz yaptı. Karadeniz, “Rehber öğretmenler, ö meslek yüksek okulunu nedense öğrencilerin tercih etmeleri konusunda hep yanlış yönlendirme yapıyor. Oysa bizim öğrencilerimiz hemen iş bulabildikleri gibi, yükselme imkanı da bulabiliyor. Honaz Meslek Yüksek Okulu konusunda büyümemiz Rektörümüz sayesinde olmuştur. Ayrıca Honaz Belediyesine, Kaymakamlığa ve Valiliğimize de katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

“NE GEREKİYORSA YAPILACAK”
Vali Yardımcısı H. İbrahim Ertekin ise konuşmasında meslek yüksek okullarının gelişmiş ülkelerde büyük rağbet gördüğüne işaret ederek, “Honaz’da tarihi bir an yaşıyoruz. Çünkü üniversite ile sanayicilerin buluşması çok önemli. Dünya’nın gelişmiş ülkelerinde bu işbirliği çok ilerlemiş ve gelişmiştir. Türkiye de bulunduğu bölgelerde çağdaş ve gelişmiş bir Türkiye olarak bu buluşmalar ile işbirliğini geliştirmek zorundadır. Honaz’da işte bu başarılmış. Sanırım önümüzdeki yıllarda bu işbirliğinin Honaz mucizesi olarak kitaplarda yer alacağını umuyorum. Honaz Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, bilgili ve donanımlı olduğu müddetçe hemen iş bulabileceklerdir. Valilik olarak ne gerekiyorsa yapacağız” dedi.

“BAŞKA FAKÜLTELER DE GELSİN”
Kaymakam Turgut Gülen, “Üniversite, sanayici işbirliği çok önemli. Honaz’da bunun sağlandığını görüyorum. Tabii ki bunu devam ettirmek ve geliştirmek istiyoruz” dedi.
Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, ilçesinde üniversitenin başka fakültelerini de görmek istediğini belirterek, “DESİAD üyelerinin ilçemize ve üniversitemize katkılarına teşekkür ediyorum. Mesafeyi hızlı koşuyoruz. PAÜ’nün ikinci kampusunu ilçemizde istiyoruz. Rektörümüz inşallah bunu kabul eder” dedi.

“HER ŞEY MÜMKÜN”
Rektör Ardıç ise Başkan Devecioğlu’nun isteğine olumlu bakarak, üniversitelerin gelişmesi ile her şeyin mümkün olabileceğini belirtti ve “Öğrencilerimizin iyi donanımlı olarak buradan mezun olmalarını temenni ediyorum. Okulumuzun böylesine gelişmesi, belediye ve okul yönetiminin kenetlenmesi ile oluşmuştur. Umarım üniversite de Honaz’a gelir. Zaman içinde olabilir. Üniversiteler sadece yardımlarla olmaz, işbirliği de önemli. Meslek Yüksek Okulu işte bu açıdan şanslı bir yerde“ dedi.

“İŞİNİZ HAZIR”
DESİAD Başkanı Mehmet Başöz, üniversite ile sanayici işbirliğinin önemine değinerek, “Üniversiteler öğrenci yetiştirilmesinde en önemli kaynaklardır. Sanayicilerimiz ile öğrencileri bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Sanayicimizin sizlerden, sizin de onlardan öğrenecekleri çok şey var. Öğrenciler, istekli olduğunuz bir işi ucundan tutarak değil, kavrayarak yapınız. İyi bir bilgisayar bilgisine, mesleki donanıma sahip olunuz ve yabancı diliniz mutlaka bulunmalı. Ayrıca hayat kurtarmak için ilk yardım donanımlı olmalısınız. İşiniz hazır, yeter ki isteyin” dedi. Konuşmaların ardından laboratuvarın açılışı gerçekleştirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı