REKLAMI GEÇ

Öğrencilere çevre eğitimi

Denizli Belediyesi çevre bilinci ve eğimi için okullarda öğrencilere eğitim vermeye başladı. İlk eğitim ise Sevil Kaynak İlköğretim Okulunda verildi

/ DENİZLİHABER / 19 Ekim 2007 Cuma, 00:00

Denizli Belediyesi, küçük yaşta çocuklara çevre bilincini aşılamak ve daha fazla atığın geri dönüşüm yoluyla ekonomiye kazandırılması amacıyla, merkeze bağlı ilköğretim okullarında katı atık eğitimi veriyor. Denizli Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2007-2008 Eğitim Öğretim Yılı’ndaki ilk eğitimine Sevim Kaynak İlköğretim Okulu’nda başladı. Eğitime, 4, 5, 6. sınıf öğrencileri katıldı.

Temizlik İşleri Müdürü Rafet Şahin, çevrenin temiz tutulması ve atıkların ayrıştırılması konusunda en büyük desteğin öğrencilerden geldiğini belirterek bu nedenle öğrencilerin eğitimine ayrı bir önem verdiklerini söyledi. Çocukların, anne babalarını uyararak örnek olduğunu ifade eden Şahin, ‘Sizlerden beklentimiz var. Sizler, hem atıkları ayrıştırıyorsunuz, hem de ayrıştırmayan anne ve babalarınızı uyarıyorsunuz. Katı atık ve geri dönüşüm konusunda bizlerin en büyük destekçisi sizlersiniz. Bu nedenle geçen yıl okullarda verdiğimiz eğitime bu yıl devam ediyoruz. İlk olarak sizlerin okulunuzdan başladık. Geleceğimize sahip çıkmak istiyorsak atıklarımızı ayrıştırmalı, çevremizi de temiz tutmalıyız’ dedi.

Daha sonra, Temizlik İşleri Müdürlüğü personellerinden Çevre Mühendisi Serap Tekdemir de, çocuklara katı atık ve geri dönüşüm konusunda eğitim verdi. Bu arada eğitime katılan tüm öğrencilere kitap, eğitim seti ve broşr dağıtıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı