REKLAMI GEÇ

Öğrencilere Enerji Verimliliği eğitimi

Öğrencilere Enerji Verimliliği eğitimi

Enerji Verimliliği Derneği Denizli Şubesi, Enerji Verimliliği Haftası etkinlikleri içerisinde Denizli Basma Sanayi ve Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu öğrencilerine eğitim verdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2015 Perşembe, 10:53

Enerji Verimliliği Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Makine Yüksek Mühendisi ve Enerji Yöneticisi Ufuk Aras tarafından iki okulda verilen eğitimde öğrencilere enerjinin önemi, enerji tasarrufu ve yapılailecek basit önlemler ile ne kadar büyük tasarruflar gerçekleştirilebileceği anlatıldı.

Eğitime Okul Müdürleri, Enerji Verimliliği Derneği üyeleri ve Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürü Ramazan Yılmaz da katıldı.

Günümüzün ve dünyamızın en önemli konularından olan enerji verimliliği konusunda öğrencilerin oldukça ilgili olmasından duyduklar memnuniyeti dile getiren dernek yönetim kurulu üyesi Ufuk Aras, “Biz Enerji Verimliliği Derneği olarak geleceğimiz ve ülkemiz için Enerji Verimliliği konusunda üzerimize düşen sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. Genel merkezimiz tarafından da yürütülen Enerji Çocuk Projemiz ile 21 pilot ilde çalışmalar sürdürülmekte. Bizler geleceğe Enerji Verimliliği hakkında bilinçli bireyler yetiştirmek hedefindeyiz. Bize bu eğitimi gerçekleştirmemizde yardımcı olan Milli Eğitim Müdürlüğü Strateji Geliştirme Şube Müdürümüz Sayın Ramazan Yılmaz’a, Denizli Basma Sanayi Ortaokulu Müdürü Sayın Hayati Şener’e ve Abalıoğlu Yem Sanayi Ortaokulu Müdürü Sayın Mithat Sakman’a dernek yönetimimiz ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

ic-1Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yapan ENVER Denizli Şube Başkanı Mehmet Akgün de, “Bizim gibi Enerji ihtiyacının % 70’ ini ithal eden bir ülkenin Enerji Verimliliği konusunda çok daha ciddi çalışmalar gerçekleştirmesi ve halkımızın bu konuda acil olarak bilgilendirilerek önlemler alınması gerekmektedir. Biz dernek olarak kurulduğumuz günden bu yana ilimizde bu amaçla çalışmalar sürdürmekteyiz. Birçok eğitim kurumlarında, özel sektörlerde düzenlediğimiz eğitimler ile enerji verimliliği konusunda halıkımızı bilgilendiriyoruz. Evlerimizde, iş yerlerimizde yapacağımız basit önlemler ile yaşam standartlarımızdan taviz vermeden yapılabilecek o kadar çok tasarruf örneklerimiz mevcut ki, ama ne yazık ki alışkanlıklarımızdan dolayı bu basit önlemleri gözardı ediyor ve bunun karşılığında yüksek faturalar ödüyoruz. Geleceğimize, çocuklarımıza karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek ve geleceğe yaşanılabilir bir dünya bırakmak istiyorsak Enerji Verimliliği şart” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı