REKLAMI GEÇ

Öğrenim yardımı başvuruları başladı

Öğrenim yardımı başvuruları başladı

Denizli Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere öğrenim yardımı yapacak. Başvurular 1 Eylül-30 Eylül 2010 tarihleri arasında kabul edilecek.

/ DENİZLİHABER / 1 Eylül 2010 Çarşamba, 17:04

Denizli Belediyesi, lise ve dengi okullarda öğrenim gören öğrencilere bu yıl da öğrenim yardımı yapacak. Öğrenciler, öğrenim yardımı için 1 Eylül-30 Eylül 2010 tarihleri arasında Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne başvuru yapabilecek.

Öğrenim yardımı almak isteyen öğrencilerden, ekonomik durumunun zayıf olması, okulunda başarılı olması, TC vatandaşı olması, kamu haklarından yasaklı olmaması, uyuşturucu ve alkol bağımlısı olmaması, devam ettiği okuldan disiplin cezasının almamış olması, açık öğretim öğrencisi olmaması, Denizli Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan 79 mahallenin herhangi birinde oturuyor olması, özel ve paralı okullarda okumuyor olması, (yüzde 100 burslu okuyanlar hariç), başka kurum ve kuruluştan burs almıyor olması ve eksik evrakla başvuru yapmama şartı aranacak. Söz konusu tarihlerden sonra başvuru yapanların dilekçeleri kabul edilmeyecek.

Konuyla ilgili bilgi veren Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı, başvuru formlarının müdürlükten alınabileceğini söyledi. Öğrenim yardımı için öğrencilerin zaman geçirmeden başvuruda bulunması uyarısını yapan Otaklı, sözlerini şöyle sürdürdü: “Denizli Belediyesi olarak daha önceki yıllarda olduğu gibi lise ve dengi okullardaki öğrencilerimize öğrenim yardımını bu sene de vermeye devam edeceğiz. Müracaatlar 1 Eylül-30 Eylül 2010 tarihleri arasında yapılacak. Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden öğrenim yardımı ile ilgili başvuru formlarını öğrencilerimiz alabilirler. Öğrenim yardımı ihtiyacı olan bütün öğrencilerimize müdürlüğümüze müracaat etmelerini bekliyoruz. Geçen yıllarda 1500 öğrencimize yardım edilmişti. Bu sene bu rakamın artırılması düşünülüyor. Üzüldüğümüz tek bir konu var oda yüksek öğrenim kurumu öğrencilerimize öğrenim yardımı yapamamak. Her gün müdürlüğümüze gelen üniversite öğrencileri öğrenim yardımı talep ediyorlar. Ancak Anayasa Mahkemesi’nin verdiği bir karar var ve bu sebepten dolayı biz üniversite öğrencilerine öğrenim yardımı yapamıyoruz. Gerçekten bu bizim için ciddi bir üzüntüye sebebiyet veriyor.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı