REKLAMI GEÇ

Öğretmenevi Denizli Evi’ne, Kız Meslek Lisesi Gümüşler’e

Öğretmenevi Denizli Evi’ne, Kız Meslek Lisesi Gümüşler’e

Vali Yavuz Erkmen, Kız Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Öğretmen Evi konularında açıklamalarda bulundu.

/ DENİZLİHABER / 19 Eylül 2009 Cumartesi, 16:56

Vali Erkmen, okulların açılmasına az bir zaman kala, eğitimle ilgili konuları değerlendirdi.

‘Kız Meslek Lisesi’nin taşınma işlemi sürüyor’
Vali Vekfi Ertür Kız Meslek Lisesi’nin taşınma işleminin devam ettiğini belirten Vali Erkmen, “Kız Meslek Lisemizi iki tane ayrı bloktan oluşan yeni yerine taşıma işlemimiz devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, burada 2331 öğrencimiz eğitim alırken, bu yıl bu sayı 2601’e çıkmış. ‘Kayıt yapılmıyor, eksilme var’ gibi iddialar doğru değil. Burada taşınılan yerin çevre anlamında bir takım eksiklikler olduğunu biliyoruz. Fakat fiziki olarak okulun kullanımı olarak baktığımızda okulun bir eksiği olmadığını görürüz. Aksine sınıf sayısı olarak şimdiki yerden daha fazla sınıfı var ve daha modern bir bina. Şu andaki mevcut okulda 33 derslik varken, yeni okulda 56 derslik var. Bizim amacımız en kısa süre içinde çevre düzenlemesini yapmak. Hem fiziki binasıyla hem de çevre düzeni ile orayı düzgün şekilde hizmete sokabilmek. Taşımadan kaynaklanan eksiğimiz olursa onlar da 3-5 gün içinde düzeltilecektir” dedi.

‘Kampus şeklinde olacak’
Kız Meslek Lisesi’nin taşındığı binanın sadece Kız Meslek Lisesi’nin olacağı bir bina olmayacağını söyleyen Vali Erkmen, “Biz okulların komple bir kampus içinde toplanmasını düşünüyoruz. Gümüşler’deki bölgeyi, önümüzdeki yıl, anaokuluyla, ilköğretim okuluyla, lisesiyle büyük bir kampus haline dönüştürmeyi düşünüyoruz. Bu çalışmaların planlaması bitti. Önümüzdeki yıl inşaatları başlayacak. Orası büyük bir kampus şekline dönüşecek. Öğrencilerimizin mağdur olmaması için, otobüs seferi olmasına rağmen, oraya daha doğrudan gidebilecek otobüs seferlerini belediyemiz devreye sokacak” dedi.

‘Okullar emniyetin gözetiminde’
Okulların güvenliğinin sağlanması konusuna da değinen Vali Erkmen, “Bütün okullarımız emniyetin gözetimi altındadır. Zararlı alışkanlıklara sevk edebilecek kötü niyetli şahısların okul önlerinden uzaklaştırılması için resmi ve sivil arkadaşlarımız gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

‘Bina tamamlanınca taşınacak’
Endüstri Meslek Lisesi’nin henüz hiçbir biriminin taşınmasının söz konusu olmadığını belirten Vali Erkmen, “Endüstri Meslek Lisesi’nin şu anda herhangi bir bölümü taşınmamıştır. Okulun taşınacağı yerde şu anda inşaat tamam olmadığı için taşıma işlemi yapılmadı. Endüstri Meslek Lisesi’nin binası tamamlandıktan sonra taşıma işlemi gerçekleştirilecektir” dedi.

Öğretmen Evi, Denizli Evi’ne taşınıyor
Öğretmen Evi’nin taşınması konusuna da değinen Vali Erkmen, “Öğretmen evini taşımaya başladık. İstiklal Caddesi üzerinde Denizli Evi öğretmenlerimizin oturabileceği şekle getirildi. Biz hiçbir zaman öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeyiz. Arkadaşlarımızın isteği doğrultusunda başka yerler de değerlendirilir. Amaç burada her yönü ile işlerin iyi olması, aksamaması. Şu anki öğretmen evinin bulunduğu alandaki oturma, dinlenme, oyun ve yeşil alandan istifade şeklinde olan faaliyetin çok daha az bir kitleye değil Denizli’nin tamamına yetecek şekilde düzenlenmesi herkesin hoşuna gidecektir” diye konuştu.

‘Her türlü tedbiri aldık’
Okulların açılması ile ilgili her türlü tedbirin alındığını da söyleyen Vali Erkmen, “Okulların depreme karşı güçlendirme çalışmalarında biten okullarımız oldu. Ama çalışmaların bitirilmeyip birkaç gün sarkacak okullarımızda var. Bu konuda velilerden ve öğrencilerden anlayış bekliyoruz. 2-3 gün aksaklık olabilir ancak çocuklarımızın güvenli bir binada eğitim görmesi her şeyin üstündedir. Denizli’de yeni eğitim öğretim yılına büyük bir problemle girmiyoruz. 10 adet yeni anaokulu, 2 adet yeni İlköğretim okulunun, 2 adet lisenin devreye alındığı yeni okullarımızla da fiziki olarak şartlarımızı arttırdık. 2009’da yeni protokoller imzaladık. Bunların içinde yılsonuna kadar bitecek olan eğitim yatırımlarımız var. Bu sayede fiziki şartlar daha iyi olacak. Ayrıca Toplu Konut İdaresi ile yapılacak okullar konusunda İl Genel Meclisi’nden karar almıştık. Bunun teknik çalışmasını TOKİ bitirdi. Şu anda ihale edilebilir vaziyete getirildi” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı