REKLAMI GEÇ

Öğretmenler ek atama istiyor

Öğretmenler ek atama istiyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 20 binlik atama kontenjanın artmasını isteyen Denizli’deki öğretmenler, Delikliçınar Maydanı’nda bir araya gelerek atamaların 60 bine çıkarılmasını istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 10 Mart 2021 Çarşamba, 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 20 bin ataması eğitimciler tarafından tepki gördü. 20 bin sayısını az bulan öğretmenler bu sayının 60 bine çıkarılmasını istiyor. Denizli’de atanamayan öğretmenler seslerini duyurabilmek için bugün Delikliçınar Meydanı’nda bir araya geldi.

“60 BİN ATAMA GEREKİYOR”
Eğitim-İŞ Denizli Şubesi ve Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi üyesi öğretmenler yaptıkları ortak basın açıklamasında 20 bin atama kontenjanının armasını, sayının 60 bine çıkarılmasını istedi.

Ataması yapılmayan öğretmenler adına konuşan Rukiye Yelegen, 60 bin atama beklediklerini belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen ve kadrolu olarak öğretmenlik yapmak isteyen tüm adayların girmesi gereken 2020 Eğitim Bilimleri sınavına 432 bin 753 kişi başvurdu. Her yıl çığ gibi artarak büyümeye devam eden ataması yapılmayan öğretmen sayısındaki artış son derece dikkat çekici bir hal aldı. Gelecek yıllarda işin içinden çıkılamaz bir hâl almaması adına 2021 yılında yapılmasını talep ettiğimiz ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması, yukarıda belirttiğimiz, ataması yapılmayan öğretmen sayısı ile kıyaslanınca 60 bin öğretmen atamasının gerekliliğini bir kez daha anlıyoruz” dedi.

138 BİN ÖĞRETMEN AÇIĞI VAR
Son yayınlanan Sayıştay raporuna göre, 138 bin 393 öğretmen açığı bulunduğunun ortaya konduğunu dile getiren Yeleğen, “Bakanımız Ziya Selçuk’un 5 Ekim’de yaptığı konuşmasında bahsettiği pandeminin devam etmesi halinde eğitimde ikili sisteme geçilmesi ya da sınıf mevcutlarını düşürme ile ilgili yapılan planlamalar ve bunlar için hazırlanan düzenlemeler de gösteriyor ki ilerleyen günlerde şuan var olan öğretmen ihtiyacı sayısı en az iki kat artacaktır. Bütün bu etkenler düşünüldüğünde 2021 yılı için ikinci bir 40 bin atama ile 60 bine tamamlanmış öğretmen ataması hem atama bekleyen öğretmenler için hem de Türkiye’nin eğitim sistemini daha aydınlık günlere ulaştırmak için atılmış büyük bir adım olacaktır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı